Blåbærkake

Blåbærkake

oppskrift på en smakfull blåbærkake, perfekt for sommerens fester eller som en søt hverdagsdessert. enkel å lage og veldig godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 12 egg, skilles
  • 6 kopper sukker
  • 3 kopper smørfett
  • 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 teskje salt
  • 9 kopper mel, pluss ekstra til å melise blåbær og kakeformen
  • 2 spiseskjeer bakepulver
  • 2 kopper melk
  • 6 kopper blåbær
  • Smør, til å smøre formen

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Pisk eggehvitene stive; sett til side. Bland eggeplommene med sukker, smør, vanilje og salt.
  3. 3I en separat bolle blander du 9 kopper mel og bakepulveret. Bland melblandingen med eggeblandingen, og tilsett melken litt etter litt. Vend inn eggehvitene forsiktig. Vend deretter inn blåbærene, og fold dem inn i kakerøren. Smør og mel to bakeformer på 30 x 45 cm (12 x 18 tommer). Hell blåbærkakerøren i formene og stek i 40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr, og kaken føles fast når du trykker lett på den.