
Blåbærkake
oppskrift på en smakfull blåbærkake, perfekt for sommerens fester eller som en søt hverdagsdessert. enkel å lage og veldig godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 12 egg, skilles
- 6 kopper sukker
- 3 kopper smørfett
- 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 1 teskje salt
- 9 kopper mel, pluss ekstra til å melise blåbær og kakeformen
- 2 spiseskjeer bakepulver
- 2 kopper melk
- 6 kopper blåbær
- Smør, til å smøre formen
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Pisk eggehvitene stive; sett til side. Bland eggeplommene med sukker, smør, vanilje og salt.
- 3I en separat bolle blander du 9 kopper mel og bakepulveret. Bland melblandingen med eggeblandingen, og tilsett melken litt etter litt. Vend inn eggehvitene forsiktig. Vend deretter inn blåbærene, og fold dem inn i kakerøren. Smør og mel to bakeformer på 30 x 45 cm (12 x 18 tommer). Hell blåbærkakerøren i formene og stek i 40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr, og kaken føles fast når du trykker lett på den.