Danske diamanter

Danske diamanter

oppskrift på danske diamonds, sprø og søte kjeks med smør og sukker, perfekt til kaffen eller som småkaker til helgen

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 3 egg, pisket til jevnt
  • 4. 1/4 kopp kremfløte
  • 5. 3 1/2 kopper hvetemel
  • 6. 2 teskjeer bakepulver
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 3/4 teskje malt kardemomme
  • 9. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 10. Vegetabilsk olje (til dypsteking)
  • 11. Melis sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland usaltet smør og 1 kopp sukker i en stor bolle. Bruk en tresleiv til å røre sammen blandingen til den er godt blandet. Visp egg og kremfløte i en liten bolle for å blande. Bland gradvis eggblandingen inn i smørblandingen. Sikt mel, bakepulver, salt, malt kardemomme og malt muskatnøtt i en middels stor bolle. Tilsett dette i smørblandingen og rør til en myk deig dannes. Del deigen i 4 deler. Pakk hver del tett inn i plastfolie; trykk hver del flat til en skive. Sett deigdelene i kjøleskapet over natten. Kjevle ut én deigbit på en melet arbeidsflate til en tykkelse på knapt 1/4 tomme. Skjær deigen i 5 cm brede strimler. Kutt strimlene på tvers og diagonalt med 7,5 cm mellomrom for å danne diamantformer. Lag et 3 cm langt langsgående snitt i midten av hver diamant. Skyv forsiktig den ene enden av et av deigenes hjørner gjennom snittet, og trekk forsiktig enden tilbake til sin opprinnelige posisjon. Legg dem på et ugredd bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av diamantene. Samle opp restene, kjevle ut igjen og skjær ut flere diamanter. Dekk til og sett diamantene i kjøleskapet mens du kjevler ut og former de resterende deigskivene. Hell vegetabilsk olje i en tung, dyp stekepanne til en dybde på 5 cm. Varm opp til 180°C. Legg 5 kokier i oljen og stek til de er puffet opp og gyldne på begge sider, snu én gang, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til tørkepapir og la renne av. Gjenta med resten av kokiene i porsjoner. Fyll en stor tallerken med melis. Rull kokiene i melis for å dekke dem. (Kokier kan lages en uke i forveien. Oppbevar dem mellom ark av vokspapir i lufttette beholdere ved romtemperatur.)
  2. 22. Bland usaltet smør og 1 kopp sukker i en stor bolle. Bruk en tresleiv til å røre sammen blandingen til den er godt blandet. Visp egg og kremfløte i en liten bolle for å blande. Bland gradvis eggblandingen inn i smørblandingen. Sikt mel, bakepulver, salt, malt kardemomme og malt muskatnøtt i en middels stor bolle. Tilsett dette i smørblandingen og rør til en myk deig dannes. Del deigen i 4 deler. Pakk hver del tett inn i plastfolie; trykk hver del flat til en skive. Sett deigdelene i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Kjevle ut én deigbit på en melet arbeidsflate til en tykkelse på knapt 1/4 tomme. Skjær deigen i 5 cm brede strimler. Kutt strimlene på tvers og diagonalt med 7,5 cm mellomrom for å danne diamantformer. Lag et 3 cm langt langsgående snitt i midten av hver diamant. Skyv forsiktig den ene enden av et av deigenes hjørner gjennom snittet, og trekk forsiktig enden tilbake til sin opprinnelige posisjon. Legg dem på et ugredd bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av diamantene. Samle opp restene, kjevle ut igjen og skjær ut flere diamanter. Dekk til og sett diamantene i kjøleskapet mens du kjevler ut og former de resterende deigskivene.
  4. 44. Hell vegetabilsk olje i en tung, dyp stekepanne til en dybde på 5 cm. Varm opp til 180°C. Legg 5 kokier i oljen og stek til de er puffet opp og gyldne på begge sider, snu én gang, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til tørkepapir og la renne av. Gjenta med resten av kokiene i porsjoner.
  5. 55. Fyll en stor tallerken med melis. Rull kokiene i melis for å dekke dem. (Kokier kan lages en uke i forveien. Oppbevar dem mellom ark av vokspapir i lufttette beholdere ved romtemperatur.)