Grillede burgere
lær hvordan du lager smakfulle grillede burgers med vår enkle oppskrift. perfekt for sommergrilling og helge kos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Vegetabilsk olje, til grillen
- 1,4 kg 80 prosent magert kjøttdeig av storfe
- Kosher salt og nykvernet pepper
- Tabasco-saus, etter smak
- 6 kaiserbrød
- 6 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- Utvalg av tilbehør, til servering (høyre)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grill til middels høy varme og pensle ristene med olje. Legg den malt storfekjøttet i en middels stor blandingsbolle. Tilsett 1 ½ teskje salt og ¾ teskje pepper. Ha i noen dråper Tabasco-saus, og bland deretter kjøttet og krydderet godt med hendene.
- 2Form kjøttet til seks 2,5 cm tykke burgere og legg dem på grillen. Dekk til og kok i 3 minutter, snu deretter burgerne, men la dem ligge på samme side, og kok i ytterligere 3 minutter. Vend burgerne og gjenta på den andre siden.
- 3I mellomtiden, del brødene i to og smør hver snittflate med ½ spiseskje smør. Grill brødene med snittsiden ned til de er lett ristet. Bygg burgerne med ulike pålegg.
- 4Sauterte sopp
- 5Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme; tilsett 450 gram skivede sopp, krydre med salt og pepper, og kok i 2 minutter. Tilsett 2 til 3 spiseskjeer buljong eller vin, og kok i ytterligere 6 til 8 minutter.
- 6Karamelliserte løk
- 7Smelt 4 spiseskjeer smør i en panne over lav varme. Tilsett 2 store skivede rødløk og 3 til 4 spiseskjeer brunt sukker. Kok til løken er karamellisert, og rør av og til, i omtrent 20 minutter.
- 8Pico de Gallo
- 9Finhakk 5 plommetomater, ½ stor løk, 3 jalapeñopepper og 1 bunt koriander. Bland med saften av ½ lime og salt etter smak.
- 10Bacon
- 11Stek over middels høy varme til det er sprøtt.
- 12Fotograf: Kana Okada