Jordbær- og sjokolademini-trifler

Jordbær- og sjokolademini-trifler

oppskrift på mini jordbær sjokolade trifles – en søt og enkel dessert perfekt for sommerfesten eller hverdagskos. lag små lag med frisk jordbær, sjokolade og krem.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 pund jordbær
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Én 3,1-unse boks med instant sjokolademousse, for eksempel Dr. Oetker
  • 2 kopper grovt knuste sjokoladekjeks

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: åtte glassdessertskåler på 5-6 unser
  2. 2Sett til side to jordbær til pynt, og hakk deretter de resterende jordbærene i terninger.
  3. 3I en middels stor bolle, bland de hakkede jordbærene og to spiseskjeer av sukkeret, og vend det forsiktig slik at det dekkes. La jordbærene trekke på benken mens du forbereder resten av desserten.
  4. 4I en stor, kald bolle, bland kremfløten, vaniljen og de resterende to spiseskjeene sukker. Bruk en visp eller håndmixer, og pisk kremen til medium topper. Overfør kremen til en plastpose med glidelås på én gallon og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.
  5. 5Forbered moussen etter pakningsanvisningen. Overfør den til en plastpose med glidelås på én gallon.
  6. 6Sett til side omtrent 1/4 kopp av de knuste sjokoladekjeksene til pynt. Fyll den nederste tredjedelen av hver dessertskål med de resterende knuste kjeksene. Klipp omtrent 1/2 tomme av hjørnet på plastposen fylt med mousse. Sprøyt sjokolademoussen inn i skålene, og fyll dem omtrent to tredjedeler opp. Topp med de hakkede jordbærene, og fyll opp hver skål til toppen. La dem stå i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  7. 7Til pynt: Klipp omtrent 1/2 tomme av hjørnet på plastposen fylt med pisket krem, og sprøyt kremen på sjokolademoussen i hver dessertskål. Strø over de reserverte knuste kjeksene. Skjær de resterende to jordbærene i kvarter, og plasser en jordbærkvart på toppen av hver dessert. Sett dem i kjøleskapet til de skal serveres. Dessertene bør serveres samme dag som de er laget.