
Myke sjokoladekjeks med sjokoladeknapper
Lær hvordan du lager deilige chewy chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert, og lett å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 3/4 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje natron
- 2 1/2 staver usaltet smør, myknet
- 1 3/4 kopper pakket mørk brunt sukker
- 1/4 kopp sukker
- 2 store egg, romtempererte
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 kopper semi-søte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Sikt melet, salt, bakepulver og natron sammen i en stor bolle.
- 2Pisk smøret, brunt sukker og vanlig sukker i en bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter (bruk flatpisker for en standmikser).
- 3Pisk inn eggene ett om gangen, deretter vaniljen. Reduser mikserens hastighet til lav.
- 4Tilsett melet litt etter litt og pisk til det er godt blandet.
- 5Rør inn sjokoladebitene for hånd.
- 6Dekk deigen med plastfolie direkte på overflaten og sett den i kjøleskapet i minst 1 time, eller helst over natten.
- 7Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 8Legg to bakeplater med bakepapir.
- 9Fell av store spiseskjeer med deig på de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom.
- 10Stek til kjeksene er gylne rundt kantene, men fortsatt myke i midten, ca. 12 minutter.
- 11Ta kjeksene ut av ovnen og la dem avkjøle i 10 minutter på bakeplatene, før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.
- 12Fotografert av Kana Okada