Myke sjokoladekjeks med sjokoladeknapper

Myke sjokoladekjeks med sjokoladeknapper

Lær hvordan du lager deilige chewy chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert, og lett å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 3/4 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 2 1/2 staver usaltet smør, myknet
  • 1 3/4 kopper pakket mørk brunt sukker
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 store egg, romtempererte
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 kopper semi-søte sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 1Sikt melet, salt, bakepulver og natron sammen i en stor bolle.
  2. 2Pisk smøret, brunt sukker og vanlig sukker i en bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter (bruk flatpisker for en standmikser).
  3. 3Pisk inn eggene ett om gangen, deretter vaniljen. Reduser mikserens hastighet til lav.
  4. 4Tilsett melet litt etter litt og pisk til det er godt blandet.
  5. 5Rør inn sjokoladebitene for hånd.
  6. 6Dekk deigen med plastfolie direkte på overflaten og sett den i kjøleskapet i minst 1 time, eller helst over natten.
  7. 7Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  8. 8Legg to bakeplater med bakepapir.
  9. 9Fell av store spiseskjeer med deig på de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom.
  10. 10Stek til kjeksene er gylne rundt kantene, men fortsatt myke i midten, ca. 12 minutter.
  11. 11Ta kjeksene ut av ovnen og la dem avkjøle i 10 minutter på bakeplatene, før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.
  12. 12Fotografert av Kana Okada