
Nanaimo-bars
oppskrift på nanaimo bars, en klassisk kanadisk dessert med lag av kjeks, krem og sjokolade. perfekt for søtsug og selskaper.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Non-stick grønnsaksspray
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 115 gram bittersøt sjokolade
- 1 kopp Graham-kjeks smuler
- 1 kopp tørket kokosflak
- 1 kopp grovhakkede valnøtter
- 1/2 kopp usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp melis
- 4 spiseskjeer lønnesirup
- 2 spiseskjeer Grand Marnier
- 115 gram bittersøt sjokolade
- 1 spiseskje vegetabilsk fett
- 1 spiseskje lys mais sirup
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader. Lett smør en 20 x 20 cm bakeform med non-stick vegetabilsk spray.
- 2For bunnen: I en tørr bolle, plassert over nesten småkokende vann, smelt de 5 smørklattene og 115 gram semisøt sjokolade. Fjern fra varmen og rør inn Graham-kjeks, kokos og valnøtter. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av bakeformen for å danne en bunn. Stek i 9 minutter til den er stivnet. La avkjøle til romtemperatur, deretter avkjøl i kjøleskap.
- 3For smørkremen: Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter. Rør sakte inn lønnesirup og Grand Marnier. Fordel over den avkjølte bunnen og avkjøl i 20 minutter for å sette seg.
- 4For sjokoladeglasuren: I en tørr bolle, plassert over nesten småkokende vann, smelt sjokoladen. Fjern fra varmen og rør inn vegetabilsk fett og mais sirup. Fordel sjokoladeglasuren over smørkremlaget og avkjøl i ytterligere 5 minutter. Skjær i 5 x 5 cm biter.