
Kakao sjokolade doughnuts med dypfryst marshmallow
oppskrift på deilige sjokolade doughnuts fylt med marshmallow og friterte til perfeksjon. enkel å lage og perfekt som dessert eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Vegetabilsk olje (nok til å dekke donutsene; omtrent 7,5 cm dypt)
- 1/2 kopp kulturmelk
- 5 1/2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 stort egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp hvetemel, pluss litt til utbaking
- 3/4 kopp lyst brunt sukker
- 1/4 kopp god kvalitet Dutch-processed kakaopulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje sukker
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp helmelk
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 12 marshmallows
- 1 kopp melis
- 2 spiseskjeer god kvalitet Dutch-processed kakaopulver
- 1 spiseskje helmelk
- Marshmallowglasur:
- 2 kopper marshmallows
Fremgangsmåte
- 1For de små donutsene: Tilsett vegetabilsk olje i en middels stor kjele og varm opp til 350 grader Fahrenheit på et hurtigtermometer. Visp sammen kulturmelk, smørsmelt, egg og vanilje i en middels bolle. I bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekniv, tilsett mel, brunt sukker, kakaopulver, natron og salt, og bland godt på lav hastighet. Tilsett kulturmelksblandingen og bland på middels hastighet til deigen samler seg og holder formen, men fortsatt er litt klissete, i 3 til 5 minutter (tilsett mer mel om nødvendig).
- 2Dekk arbeidsflaten rikelig med mel og hell deigen ut på den melete overflaten. Strø mer mel over toppen av deigen, og kjevle den ut til en 2 cm tykk plate. Bruk en 7,5 cm rund utstikker for å stikke ut sirkler av deigen, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Samle opp restene, kjevle ut igjen, og stikk ut så mange sirkler som mulig (kast resten). Du bør få omtrent 12 donuts.
- 3Legg et stekebrett med kanter og dekk det med papirhåndklær. Legg 2 til 3 donuts forsiktig i det varme oljen og stek til de er gyldne og sprø, ca. 1 ½ minutt på hver side. Overfør til papirhåndklær for å renne av og avkjøle, og gjenta med resten av deigen, pass på at oljetemperaturen returnerer til 350 grader Fahrenheit mellom batchene.
- 4For marshmallows: Sett oljen tilbake til 350 grader Fahrenheit. I en liten bolle visp sammen mel, sukker, natron og salt. Tilsett melk, smørsmelt og vanilje, og visp til glatt. Dypp noen marshmallows i røren, og legg dem forsiktig i den varme oljen (pass på å ikke overfylle kjelen slik at de ikke kleber seg sammen), og stek til de er gyldne, ca. 30 sekunder. Overfør de stekte marshmallows til bakepapirkledt stekebrett og gjenta med resten.
- 5For glasuren: Visp sammen melis og kakaopulver i en middels bolle, og tilsett melk. Visp til glatt. Dypp den ene siden av de avkjølte donutsene i glasuren, og legg dem tilbake på stekebrettet.
- 6For glasur og ferdigstillelse av donutsene: Plasser marshmallows i en mikrobølgesikker bolle og varm dem på lav effekt til de er smeltet (vær forsiktig – de smelter raskt!). Rør til glatt, og legg umiddelbart en skje med marshmallow på toppen av hver donut. Sett en stekt marshmallow oppå glasuren, og server.