
Madeleines
Lær hvordan du lager perfekte madeleines med denne enkle oppskriften. En klassisk fransk bakverk som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 store egg
- 1/4 kopp sukker
- 1 spiseskje revet appelsinskall
- 1 spiseskje appelsinjuice
- 1/2 kopp hvetemel
- 4 1/2 spiseskjeer klarnet smør, oppskrift følger
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør, kuttet i 2,5 cm biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader. Smør godt inn madeleinemodellen, inkludert ytterkantene, og sett den i kjøleskapet. I en bolle med elektrisk mikser pisker du egg og sukker i 6 til 8 minutter, eller til blandingen faller i bånd når vispen løftes. Rør inn revet appelsinskall og appelsinjuice. Sikt melet over blandingen, en fjerdedel av gangen, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Tilsett smøret i en tynn stråle, vend det inn og pass på at det ikke ligger igjen smør på bunnen av bollen. Fordel røren i den forberedte madeleinemodellen, fyll hver fordypning to tredjedeler, og sett formen på et stekebrett. Stek i den nederste tredjedelen av ovnen i 10 minutter, eller til kantene er gylne. Vend madeleinene ut på en rist og la dem avkjøles til de er lunkne.
- 2Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på lav varme. Ta kjelen av varmen, la smøret stå i 3 minutter, og skum av skummet. Sil smøret gjennom en sikt med dobbel lag av skyllet og presset osteklede over i en bolle, og la de melkeaktige restene bli igjen i bunnen av kjelen. Når smøret er klarnet, har det mistet omtrent en fjerdedel av volumet. Hell det klarnede smøret på en krukke eller et glass, og oppbevar det i kjøleskapet, dekket.
- 3Gir ca. ¾ kopp