Pisco Sour
Lær hvordan du lager en klassisk pisco sour med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfesten eller en kveld med venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- 1/2 spiseskje med marengspulver
- 1 unse ferskpresset limesaft
- 2 unse pisco
- 1 3/4 teskje enkel sirup, oppskrift følger
- En liten dash bitters
- Veldig finrevet limeskall eller en limeskive, til pynt
- 1 kopp sukker
- 1 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Løs opp marengspulver i limesaft. Fyll en cocktailshaker med is. Tilsett marengblanding, pisco, enkel sirup og bitters. Dekk til og rist kraftig til det er skummende, godt blandet og avkjølt, ca. 45 sekunder. Sil over i et glass og pynt med revet skall eller en limebåt.
- 2Ha sukker og vann i en liten kjele. Kok opp på lav varme under omrøring til sukkeret er oppløst. (Alternativt kan du varme det i mikrobølgeovnen.) Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én måned.
- 3Gir: ca. 1 ½ kopper