Appelsin- og grapefruktmarmelade med ingefær

Appelsin- og grapefruktmarmelade med ingefær

Lær hvordan du lager en smakfull marmelade av orange og grapefrukt med et hint av ingefær. Perfekt til frokost eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 5 appelsiner
  • 1 grapefrukt
  • 3 kopper sukker
  • 2 unser kandisert ingefær, skåret i strimler
  • 1 boks fruktpektinpulver (1 unser)

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt frukten i to, klem ut juice og pulp, kast frøene. Volumet av dette skal være omtrent 4 kopper. Fjern skallet, dette skal gi omtrent 1/2 kopp. Overfør juice, pulp og skall til en stor glassbolle. Dekk til og sett i kjøleskapet i 24 timer. Dette hjelper skallet å mykne.
  2. 2Etter bløtlegging, legg sitrusen i en stor kjele. Tilsett 6 kopper vann, og la det småkoke i 1 1/2 time. En prøve av skallet skal føles ganske mørt hvis det gnis mellom fingrene. Tilsett sukker og ingefær. Kok opp under omrøring med en tresleiv. La det koke kraftig i 20 minutter til sukkeret er oppløst og blandingen er tyknet. Hvis blandingen skummer opp, tilsett en klatt smør, så vil skummet legge seg.
  3. 3Test for jell-punkt: drypp en liten mengde varm marmelade på en avkjølt tallerken. Sett den tilbake i fryseren i 1 minutt. Hvis overflaten danner en hinne, har den nådd jell-punktet; hvis den fortsatt er sirupaktig, fortsett å koke og test igjen om 5 minutter.
  4. 4Ta av varmen, rør inn pektin. Avkjøl i 15 minutter, og skje deretter over i steriliserte halvpints glass, og la det være 1/4 tomme luftrom i toppen før lokkene settes på og forsegles.
  5. 5** Oppskriftsnotat: Tradisjonelt er sitrusfrø og -pith innelukket i en nylonpose og kokt sammen med juice og pulp. Dette frigjør det naturlige pektinet som er lagret i den delen av appelsinen. For å spare tid og gjøre det enklere, utelot vi dette trinnet og brukte ferdigkjøpt fruktpektin. Det fungerte veldig bra.
  6. 6***For å sterilisere hermetikkglassene, vask beholderne i varmt, såpevann og skyll. Kok dem i en stor kjele i 10 minutter. Hold glassene i varmt vann til de skal brukes for å unngå at de sprekker. Tørk dem med papirhåndklær før fylling med marmelade. Når de er fylt, sett på lokk og krage. Kok opp igjen i 10 minutter for å forsegle glassene.