Vaniljebunnkake og sveitsisk smørkrem
Lær hvordan du lager en saftig vanilla butter cake med silkemyk swiss buttercream. Perfekt til fest eller helg. Enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 dl usaltet smør, romtemperert
- 2,5 dl sukker
- 1/4 teskje salt
- 1 teskje vaniljepasta
- 8 eggeplommer, romtempererte
- 3 teskjeer bakepulver
- 1 1/4 dl hvetemel
- 3,75 dl melk
- Sveitsisk smørkrem, oppskrift følger
- 24 eggehviter
- 6 kopper sukker
- 2 spiseskjeer vaniljebønnepasta
- 3,75 dl smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en bolle til en kjøkkenmaskin, pisk smør, sukker, salt og vaniljepasta til det er kremet. Tilsett romtempererte eggeplommer og bland godt. Bland sammen bakehvetemel og all-purpose mel. Rør inn halvparten av melet og halvparten av melken, deretter tilsett resten av melken og melet og bland godt. Hell deretter røren over i en bakepapirkledd stekeplate eller en rund kakeform på 33 cm i diameter. Stek i omtrent 45 minutter til 1 time, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av kaken. Monter kaken med sveitsisk smørkrem.
- 3Pisk eggehviter og sukker over et vannbad til temperaturen når 60 grader Celsius. Overfør eggeblandingen til en kjøkkenmaskin med visp, og pisk på høy hastighet til romtemperatur. Tilsett vanilje og smør, og pisk til det er luftig og jevnt.