Lemon Cranberry Florentines

Lemon Cranberry Florentines

oppskrift på lemon cranberry florentines, deilige småkaker med sitron og tranebær. perfekt til kaffen eller som gave. enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 6 spiseskjeer (3/4 av en pinne) usaltet smør, delt i 6 biter
  • 2. 2/3 kopp sukker
  • 3. 1/3 kopp kremfløte
  • 4. 3 spiseskjeer honning
  • 5. 1 1/4 kopper skivede mandler, finhakket
  • 6. 1 kopp finhakket kandisert sitrusskall, delt
  • 7. 1/2 kopp tørkede tranebær, finhakket
  • 8. 1/3 kopp hvetemel
  • 9. 250 gram bittersøt eller halv-søt sjokolade, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett smør, sukker, kremfløte og honning i en middels stor kjele. Fest et sukkertermometer til siden av kjelen. Kok opp blandingen over middels høy varme, mens du rører for å løse opp sukkeret. Skru ned varmen og la det koke uten å røre til sukkertermometeret viser 110°C (230°F), i omtrent 4 minutter. Ta kjelen av varmen. Tilsett umiddelbart hakkede mandler, 1/2 kopp kandisert sitrusskall, tranebær og mel; rør til alt er jevnt fordelt. La det avkjøle til romtemperatur (deigen vil tykne etter hvert som det avkjøles). Plasser en rist i øverste tredjedel og en i nederste tredjedel av ovnen, og forvarm til 180°C (350°F). Legg to bakepapirkledde stekebrett. Bruk en skje og legg runde, rikelige teskjeer med deig (ca. 2,5 cm i diameter) på de forberedte brettene, med ca. 10 cm mellomrom. Stek til kokiene sprer seg ut, bobler og er gyldne, og snu brettene halvveis under stekingen, totalt ca. 16 minutter. Sett brettene på en rist. Hvis kokiene er ujevne i formen, bruk en smørkniv til å presse inn de uregelmessige kantene og danne runde kokier. Skyv bakepapiret med kokiene over på risten og la dem avkjøles helt. La også bakeplatene avkjøles helt før du gjentar prosessen med resten av deigen, og bruk nytt bakepapir mellom hver batch. Rør finhakket sjokolade i en metallbolle som er satt over en kjele med småkokende vann, til den er smeltet og glatt. Bruk en gaffel til å dryppe den smeltede sjokoladen over kokiene. Pynt med resten av 1/2 kopp finhakket kandisert sitrusskall. Sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la sjokoladen stivne. FORHÅNDSVIS: Kan lages en uke i