Sjokoladefikenpai

Sjokoladefikenpai

oppskrift på en smakfull chocolate fig tarte med rik sjokoladesmak og søte fiken. perfekt som dessert eller spesielt kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pund sjokoladeknapper
  • 2. 1 kopp kremfløte, varm
  • 3. 1/4 kopp mascarponeost
  • 4. 1 spiseskje Grand Marnier
  • 5. 1 spiseskje sukker
  • 6. 1 dusin ferske fiken
  • 7. 1/4 kopp aprikosgelé
  • 8. Kandiserte fiolblader
  • 9. Gullsfolie (valgfritt)
  • 10. Friske rosenblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt sjokoladen i et vannbad og visp inn varm krem for å lage en ganache. Hell ganachen i to små terteformer (4 til 6 tommer) med løs bunn, og sett dem i kjøleskapet for å stivne.
  2. 22. I en bolle blander du mascarponeost, Grand Marnier og sukker. Fyll en konditorkrempose med blandingen.
  3. 33. Kutt ut sjokoladekretser og sprøyt osteblandingen på toppen.
  4. 44. Del fiken i to og legg dem rundt på toppen. Smelt syltetøy i en liten kjele. Pensle fiken med syltetøy og pynt med fioliblader, roseblader og gullblad.