
Sjokoladefikenpai
oppskrift på en smakfull chocolate fig tarte med rik sjokoladesmak og søte fiken. perfekt som dessert eller spesielt kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pund sjokoladeknapper
- 2. 1 kopp kremfløte, varm
- 3. 1/4 kopp mascarponeost
- 4. 1 spiseskje Grand Marnier
- 5. 1 spiseskje sukker
- 6. 1 dusin ferske fiken
- 7. 1/4 kopp aprikosgelé
- 8. Kandiserte fiolblader
- 9. Gullsfolie (valgfritt)
- 10. Friske rosenblader
Fremgangsmåte
- 11. Smelt sjokoladen i et vannbad og visp inn varm krem for å lage en ganache. Hell ganachen i to små terteformer (4 til 6 tommer) med løs bunn, og sett dem i kjøleskapet for å stivne.
- 22. I en bolle blander du mascarponeost, Grand Marnier og sukker. Fyll en konditorkrempose med blandingen.
- 33. Kutt ut sjokoladekretser og sprøyt osteblandingen på toppen.
- 44. Del fiken i to og legg dem rundt på toppen. Smelt syltetøy i en liten kjele. Pensle fiken med syltetøy og pynt med fioliblader, roseblader og gullblad.