Hello Fresh Mobile Banner
Lamb Gyro med Tzatziki-saus og Sterk Rømme-saus

Lamb Gyro med Tzatziki-saus og Sterk Rømme-saus

Lær hvordan du lager en smakfull lam gyro med hjemmelaget tzatziki og spicy sour cream sauce. Perfekt for en deilig middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund boneless lammebog eller -skulder, trimmet for overflødig fett og skåret i 3,8 cm store biter
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje tørket rosmarin
  • 3 spiseskjeer olivenolje, delt
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 8 pitabrød uten lomme
  • 2 tomater, tynne skiver
  • Hakket iceberg-salat
  • 170 gram fetaost, smuldret
  • Tzatziki-saus, Serena Palumbos oppskrift følger
  • Sterk rømmedressing, Serena Palumbos oppskrift følger
  • 1 liten agurk, raspet
  • En bunt fersk mynte, blader finhakket
  • Zest av 1 sitron
  • 1 kopp gresk yoghurt
  • Kosher-salt
  • 1 kopp rømme
  • Zest og saft av 1 sitron
  • 2 spiseskjeer sriracha-saus
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, vend inn den terningede lammen med hvitløk, timian, oregano, rosmarin og sitronsaft. Sørg for at lammen er godt dekket. La lammen marinere i 30 minutter.
  2. 2Varm opp en stor, dyp stekepanne på høy varme og hell i de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Krydre lammen med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Legg lammen i pannen og kok til den er brunet på alle sider og medium-rare, ca. 4 minutter på hver side.
  3. 3Varm opp pitabrødene i en tørr panne eller i mikrobølgeovnen i noen sekunder til de er varme og myke. På hvert brød legger du noen biter av lam, noen tomatskiver, salat, fetaost og en skje med hver saus. Overfør til et serveringsfat, brett sammen og nyt!
  4. 4For å lage Tzatziki:
  5. 5I en liten bolle, bland agurk, mynte, dill, sitronskall og yoghurt. Krydre med salt etter smak, og server med gyrosen.
  6. 6Porsjonsmengde: ca. 2 kopper
  7. 7For å lage krydret rømme saus:
  8. 8I en liten bolle, visp sammen rømme, sitron og srirachasaus til det er godt blandet. Krydre med salt etter smak, og server med gyrosen.
  9. 9Porsjonsmengde: ca. 1 kopp