Asparges innbakt i prosciutto med beurre blanc
Lær hvordan du lager deilige asperges pakket inn i prosciutto med en kremet beurre blanc saus. Perfekt som forrett eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 sjalottløk, finhakket
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1/3 kopp kremfløte
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 kopp (2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i små biter
- Beurre Blanc-varianter, oppskrifter følger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Fjern de trege endene på aspargesstilkene og trim dem slik at alle har samme lengde.
- 3Pakk tre aspargesstilk sammen og surr hver gruppe med én skive prosciutto, med tuppene utelatt. Drypp bundlene med olivenolje.
- 4Stek bundlene i ovnen i 10 minutter, eller til endene på aspargesen og prosciuttoskivene er sprø.
- 5Drypp hver prosciutto-innpakket aspargesbunt med den ferdige beurre blanc-sausen og server.
- 6Kok opp sjalottløk, eddik og vin i en tykkbunnet kjele til væsken er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 5 minutter.
- 7Tilsett fløte, salt og pepper, og kok opp i 1 minutt. Skru ned varmen og visp inn noen spiseskjeer smør. Fortsett å vispe og tilsett litt av gangen resten av smøret, vent med å tilsette mer til hver porsjon er innarbeidet. Sausen skal holdes varm, men aldri koke, ellers kan den skille seg.
- 8Ta sausen av varmen og smak til med salt og pepper. Hvis ønskelig, sil sausen gjennom en sikt for å fjerne sjalottløken. Kast løken. Server sausen umiddelbart.
- 9Beurre Rouge: Erstatt hvitvinen i oppskriften med rødvin og hvitvinseddiken med rødvinseddik.
- 10Beurre Citron: Erstatt eddik og vin med 1/4 kopp sitrusjuice (sitron, lime og/eller appelsin) og tilsett 1 teskje sitruszest.
- 11Lime-Ingwer: Erstatt eddik i oppskriften med like mye limejuice og tilsett 1 teskje finhakket fersk ingefær.
- 12Saffran: Tilsett en klype safrantråder i reduksjonen.



