Asparges innbakt i prosciutto med beurre blanc

Asparges innbakt i prosciutto med beurre blanc

Lær hvordan du lager deilige asperges pakket inn i prosciutto med en kremet beurre blanc saus. Perfekt som forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 sjalottløk, finhakket
  • 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 kopp (2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i små biter
  • Beurre Blanc-varianter, oppskrifter følger

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Fjern de trege endene på aspargesstilkene og trim dem slik at alle har samme lengde.
  3. 3Pakk tre aspargesstilk sammen og surr hver gruppe med én skive prosciutto, med tuppene utelatt. Drypp bundlene med olivenolje.
  4. 4Stek bundlene i ovnen i 10 minutter, eller til endene på aspargesen og prosciuttoskivene er sprø.
  5. 5Drypp hver prosciutto-innpakket aspargesbunt med den ferdige beurre blanc-sausen og server.
  6. 6Kok opp sjalottløk, eddik og vin i en tykkbunnet kjele til væsken er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 5 minutter.
  7. 7Tilsett fløte, salt og pepper, og kok opp i 1 minutt. Skru ned varmen og visp inn noen spiseskjeer smør. Fortsett å vispe og tilsett litt av gangen resten av smøret, vent med å tilsette mer til hver porsjon er innarbeidet. Sausen skal holdes varm, men aldri koke, ellers kan den skille seg.
  8. 8Ta sausen av varmen og smak til med salt og pepper. Hvis ønskelig, sil sausen gjennom en sikt for å fjerne sjalottløken. Kast løken. Server sausen umiddelbart.
  9. 9Beurre Rouge: Erstatt hvitvinen i oppskriften med rødvin og hvitvinseddiken med rødvinseddik.
  10. 10Beurre Citron: Erstatt eddik og vin med 1/4 kopp sitrusjuice (sitron, lime og/eller appelsin) og tilsett 1 teskje sitruszest.
  11. 11Lime-Ingwer: Erstatt eddik i oppskriften med like mye limejuice og tilsett 1 teskje finhakket fersk ingefær.
  12. 12Saffran: Tilsett en klype safrantråder i reduksjonen.