Sjokoladeganasje

Sjokoladeganasje

Lær hvordan du lager en silkemyk sjokoladeganache med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaker, desserts og som fyll. Enkel å følge for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/2 pund bittersøt Valrhona-sjokolade
  • 1/2 pund usaltet smør i terninger (2 staver)
  • 2 1/4 unser sukker
  • 4 egg, lett pisket
  • 4 eggeplommer
  • 2 1/4 unser kakehvetemel, siktet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 °C. Smør 12 (4-ounce) ramekiner. Smelt sjokolade og smør i et vannbad, og rør forsiktig. Tilsett sukker. Fjern fra varmen og hold det varmt.
  2. 2I en stor bolle, pisk egg og eggeplommer til volumet er doblet. Vend forsiktig inn melet til det er godt blandet.
  3. 3Bland en fjerdedel av den varme sjokoladeblandingen med eggeblandingen for å temperere. Vend deretter forsiktig sammen blandingene.
  4. 4Fyll ramekiner til ca. 2/3. Stek i 4 til 6 minutter.