Sjokoladeganasje
Lær hvordan du lager en silkemyk sjokoladeganache med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaker, desserts og som fyll. Enkel å følge for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 pund bittersøt Valrhona-sjokolade
- 1/2 pund usaltet smør i terninger (2 staver)
- 2 1/4 unser sukker
- 4 egg, lett pisket
- 4 eggeplommer
- 2 1/4 unser kakehvetemel, siktet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 °C. Smør 12 (4-ounce) ramekiner. Smelt sjokolade og smør i et vannbad, og rør forsiktig. Tilsett sukker. Fjern fra varmen og hold det varmt.
- 2I en stor bolle, pisk egg og eggeplommer til volumet er doblet. Vend forsiktig inn melet til det er godt blandet.
- 3Bland en fjerdedel av den varme sjokoladeblandingen med eggeblandingen for å temperere. Vend deretter forsiktig sammen blandingene.
- 4Fyll ramekiner til ca. 2/3. Stek i 4 til 6 minutter.