Grillet ingefær-ølkylling

Grillet ingefær-ølkylling

oppskrift på saftig grillet kylling marinert med ingefær og øl. enkel å lage, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 kyllinglår (ca. 1,8 til 2 kg totalt)
  • 2 spiseskjeer malt ingefær
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 6 flasker ingefærøl (12 unse hver)
  • 6 teposer med svart te
  • 3/4 kopp finhakket løk
  • 1 boks på 28 unse med hakkede tomater
  • 1/4 kopp dijonsennep
  • 3 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 1/4 kopp lett eller mørk brunsukker, pakket
  • 12 kvister timian
  • 1 stang usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll kyllingen og tørk den forsiktig. Bland ingefær med 2 spiseskjeer salt og 1 teskje pepper. Strø halvparten av blandingen over kyllingen; sett resten til side. Sett kyllingen i kjøleskapet, uten å dekke den, i minst 2 timer.
  2. 2I mellomtiden lager du sausen: Hell ingefærølen i en vid stekepanne; dekk til og kok opp. Fjern lokket og la det koke på høy varme til det er redusert til halvparten, omtrent 30 minutter. Ta av varmen, tilsett teposene og la det trekke i 10 minutter; kast teposene. Tilsett løk, tomater, sennep, Worcestershire-saus, brunt sukker og timian. Sett på høy varme igjen og kok, rør av og til, til sausen er tykk, ca. 50 minutter, bruk en potetmoser til å knuse tomatene de siste 5 minuttene. Fjern timianen. Sett til side halvparten av sausen til servering.
  3. 3La kyllingen komme til romtemperatur ca. 30 minutter før grilling. Forvarm grillen til middels varme med indirekte varme: På en kullgrill, bank kullene til den ene siden; på en gassgrill, slå av halvparten av brennerne.
  4. 4Pensle kyllingen med litt av smøret og strø over litt av den resterende ingefærblandingen. Plasser den med skinnsiden opp på den kjøligere siden av grillen; dekk til og kok til den begynner å bli brun, ca. 18 minutter, mens du pensler med mer smør og strør over mer ingefærblanding halvveis. Pensle kyllingen med et tykt lag av sausen. Dekk til og kok til en termometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 160 °F (ca. 71 °C), ca. 20 minutter, mens du pensler med mer saus halvveis.
  5. 5Pensle kyllingen med mer smør, snu den med skinnsiden ned og plasser den på den varmere siden av grillen (over direkte varme). Kok, uten lokk, til den er merket, ca. 2 minutter. Roter kyllingen for å lage kryssende grillmerker og kok i ytterligere 2 minutter. Overfør til et skjærebrett og la hvile i ca. 10 minutter. Krydre med salt og server med den reserverte sausen.