Sunne's sørvestlige kyllinggryte med paibunn
lær hvordan du lager sunny's southwestern chicken pot pie, en smakfull og enkel rett med krydret kylling og grønnsaker, perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje sazon-krydderblanding
- 1 ¼ kopper hvetemel, pluss mer til utkjevling
- 1 stang smør, kuttet i biter og fryst
- En klype salt
- 450 gram kyllinglår og -lårstykker
- 8 kvister fersk timian
- Salt
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 serranoskrell, frøet og hakket
- 1 teskje sazon-krydderblanding
- 6 hvitløksfedd, 4 knust og 2 tynnhakket
- ½ teskje malt spisskummen
- Nykvernet svart pepper
- 1 ½ kopper frosne erter, mais, løk, rød paprika og svartbønneblanding
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 ½ kopper melk
- 1 kopp mexicansk crème
- 1 egg
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3For deigen:
- 4I en kopp, tilsett ¼ kopp kaldt vann og sazon. Rør for å løse opp og sett til side.
- 5I en food processor, tilsett mel, smør og salt. Puls til smøret er i små biter fordelt gjennom melet.
- 6Tilsett sakte det krydrede vannet i en tynn stråle mens du pulserer til deigen samler seg.
- 7Ta deigen ut av food processoren, form den til en ball og trykk den flatt til en skive.
- 8Pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- 9For fyllet:
- 10I en kjele, tilsett kylling, halvparten av timianen, knuste hvitløksfedd og fyll kjelen med nok vann til å dekke kyllingen med ca. 2,5 cm.
- 11Strø over en god klype salt og kok opp.
- 12Skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen når en indre temperatur på 74 grader Celsius, eller til saften er klar når du stikker i den, ca. 20–25 minutter.
- 13Ta kyllingstykkene ut av vannet og la dem hvile på en tallerken for å avkjøle.
- 14Reserver ¼ kopp av kokevannet.
- 15I mellomtiden, i en stor stekepanne, tilsett smør, olje, skivet hvitløk, serranoskinke, resten av timianen, sazon, spisskummen, og krydre med en klype salt og noen runder med pepper.
- 16Stek under omrøring til det dufter godt, ca. 3–4 minutter.
- 17Tilsett den frosne grønnsaksblandingen og det reserverte kokevannet.
- 18Øk varmen for å skape damp og fortsett å røre til grønnsakene er kokt, ca. 6–8 minutter.
- 19Dryss over melet og rør godt for å blande.
- 20Tilsett melken og la det småkoke og tykne i ca. 5 minutter.
- 21Ta av varmen.
- 22I mellomtiden, ta deigen ut av kjøleskapet og dryss en flat overflate med mel.
- 23Kjevle ut deigen med en kjevle til en sirkel ca. 3 mm tykk.
- 24Bruk en kniv eller pizzaskjærer til å trimme kantene.
- 25Plasser deigen i en paiform på 20–23 cm, og la overflødig deig gli over kantene.
- 26Fjern skinnet fra den kokte kyllingen, riv eller hakk kjøttet i biter.
- 27Rør inn i gryten sammen med crème fraîche.
- 28Hell fyllet i deigen.
- 29Brett de overflødige kantene over fyllet, pass på at de ikke overlapper for mye, slik at det dannes et hull i midten for venting.
- 30I en liten bolle, visp sammen egg og en skvett vann.
- 31Pensle eggeblandingen forsiktig over toppen av paideigen.
- 32Stek til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 20–25 minutter.