Vaniljekrem med smør
Lær hvordan du lager en myk og smakfull vanilla butter cream. Perfekt til kaker og cupcakes. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 pund sukker
- 3 1/4 unser vanlig mais sirup
- 1 teskje vanilje
- 3 1/4 unser vann
- 3 1/4 unser smør
- 1 1/2 unser mel
- Smeltet sjokolade, til dypping
Fremgangsmåte
- 1Kok sukker, maisirup, vanilje og vann i en kjele over middels varme til 124 grader Celsius. Når temperaturen når 113 grader Celsius, bør du vaske sidene av kjelen med en børste dyppet i vann for å fjerne sukkerkrystaller. Hell den kokte massen over i en blandebolle og la den avkjøle til 43 grader Celsius. Hvis sukkerkrystaller dannes på toppen av massen mens den avkjøles, dryss lett med vann for å løse opp krystallene.
- 2Smelt smøret. Når sukkerblandingen har nådd 43 grader Celsius, start mikseren på lav hastighet og tilsett mel og smør. Fortsett å blande til massen blir semi-fast. Hell massen ut på et bord som er tidligere strødd med mel. Dypp hendene i mel og kna massen til den blir myk og kremaktig. Ta små porsjoner av massen og trill dem til rør med diameter på ca. 2,5 cm. Kutt rørene i små biter med en smørkniv. Rull hver bit og legg dem på vokspapir. Oppbevar ved romtemperatur (18-24 grader Celsius) i 4 til 24 timer. Dekk bitene med sjokolade. De dekkede vaniljesmørkremene kan spises etter ytterligere 24 timer.