Honningkake
Lær hvordan du lager en deilig honningkake med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som dessert. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Usaltet smør, til panne og servering
- 1 kopp varmt vann
- 1 kopp honning, pluss mer til servering
- En klype grovt salt
- 1/4 kopp sukker
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 kopp mørk rom
- 1 teskje malt fennikelfrø
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1 teskje malt kanel
- 1 spiseskje hakket kandisert ingefær
- 2 kopper rugmel
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje revet appelsinskall (ca. 1/2 appelsin)
- 1 kopp gule rosiner, grovhakket
- 2/3 kopp hakkede mandler
- Eplesaus, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en 23 x 13 cm stor brødform, og dekk bunnen og sidene med smurt bakepapir.
- 2I en stor bolle, rør sammen det varme vannet og honningen. Tilsett salt, sukker, natron og bakepulver; rør til det er oppløst. Tilsett rom, fennikel, muskat, kanel og kandisert ingefær; rør for å blande. Gradvis tilsetter du rugmel, og blander godt; deretter tilsetter du hvetemel og fortsetter å røre. Tilsett appelsinskall, rosiner og mandler, og rør i ca. 25 slag for å blande godt.
- 3Hell røren i den forberedte formen, og stek i 10 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius, og fortsett å steke til kaken er dypbrun og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 80 minutter.
- 4Sett formen på en avkjølingsrist for å avkjøle. Ta kaken ut av formen, snu den på siden, og fjern bakepapiret. Når kaken er helt avkjølt, pakk den inn i aluminiumsfolie, og la den stå i romtemperatur i 1 til 2 dager for å utvikle smakene.
- 5Skjær kaken i 1/2-tommers skiver, og del hver skive i to. For å servere, smør på usaltet smør, topp med varm eplesaus, og drypp over honning.