Sjokolademousse
Lær hvordan du lager en luftig og smeltende sjokolademousse med vår enkle oppskrift. Perfekt dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 170 gram semisøt eller bittersøt sjokolade, eller en blanding, finhakket
- 1 kopp kremfløte
- 1 spiseskje lunkent vann
- 1/2 teskje instant espressopulver, valgfritt
- 1 stort egg
- 2 store eggeplommer
- En klype fint salt
- 1/3 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Sett sjokoladen i en middels stor, varmebestandig bolle. Kok opp en kjele med omtrent 2,5 cm vann og la det småkoke på lav varme. Plasser bollen over kjelen, men ikke i kontakt med vannet. Rør i sjokoladen av og til til den er smeltet og glatt. (Alternativt kan du legge sjokoladen i en middels stor mikrobølgeovnsikker bolle. Smelt den på 50 prosent effekt i mikrobølgeovnen til den er myk, ca. 1 minutt. Rør, og varm videre til den er helt smeltet, ca. 1–2 minutter til.)
- 2Pisk fløten i en middels stor bolle til den danner myke topper. Pass på å ikke overpiske, ellers vil moussen bli tett. Dekk til og sett i kjøleskapet mens du koker eggene.
- 3Visp vann og espressopulver sammen i en liten bolle.
- 4Ha eggene i en annen bolle som også kan settes over vannet i kjelen. Pisk eggeplommene, en liten klype salt og sukker til det er lyst og skummende, ca. 30 sekunder. Sett bollen over vannet og pisk med en elektrisk mikser eller visp, i sirkulære bevegelser rundt bollen, til eggene blir veldig luftige og varme å ta på, ca. 3 minutter. Ta bollen av varmen og fortsett å piske på høy hastighet til de tykke båndene faller av vispen når du løfter den opp av bollen, ca. 5 minutter til. Vend inn espressoen.
- 5Vend inn omtrent en kvart av eggene i sjokoladen for å lette den, deretter resten av eggene. Til slutt vender du inn den piskede fløten i sjokoladebasen for å lage en jevn, lett mousse. Hell moussen i 4 serveringsskåler eller vinglass. Dekk til og sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 1 time. Server.
- 6For en mørkere, dobbeltrik mousse, bruk all bittersøt sjokolade i stedet for semisøt, og reduser mengden krem til ¾ kopp.
- 7Copyright 2007 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.