Krydret svinerullade

Krydret svinerullade

oppskrift på krydret svinefilet perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak. ideell for hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp fullkornsennep (anbefalt: Maille)
  • 2 teskjeer chilipulver
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1 teskje malt allehånde
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 (2,5 kilo) svinefilet, tørket av med kjøkkenpapir
  • 10 cipollini-løk
  • 3 mellomstore gulrøtter, skrellet og kuttet i 5 cm lange biter
  • 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • Salt og nykvernet svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en liten bolle, bland sammen sennep, chilipulver, spisskummen, allehånde, oregano, brunt sukker og hvitløk. Plasser svinekjøttet i en ildfast form på 23 x 33 cm. Smør sennepsblandingen over toppen og sidene av svinekjøttet for å danne en skorpe. Tilsett løk, gulrøtter og kyllingkraft i formen. Stek i 1 time og 15 minutter, eller til et kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 70 grader Celsius. La svinekjøttet hvile i 10 minutter før servering. Fjern grønnsakene og legg dem på et serveringsfat. Krydre stekesjyen med salt og pepper, og hell den over i en liten serveringskopp.
  3. 3For å servere, skjær svinekjøttet i 0,5 cm tykke skiver. Legg skivene på et serveringsfat sammen med de stekte grønnsakene, og server med stekesjyen.
  4. 4Kokkens tips: Denne oppskriften fungerer også med en storfekjøttstykke på ca. 1,1 kg. Beregn ekstra 10 til 15 minutters koketid.