Krydret svinerullade
oppskrift på krydret svinefilet perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak. ideell for hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp fullkornsennep (anbefalt: Maille)
- 2 teskjeer chilipulver
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 teskje malt allehånde
- 1 spiseskje tørket oregano
- 1 spiseskje brunt sukker
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 (2,5 kilo) svinefilet, tørket av med kjøkkenpapir
- 10 cipollini-løk
- 3 mellomstore gulrøtter, skrellet og kuttet i 5 cm lange biter
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en liten bolle, bland sammen sennep, chilipulver, spisskummen, allehånde, oregano, brunt sukker og hvitløk. Plasser svinekjøttet i en ildfast form på 23 x 33 cm. Smør sennepsblandingen over toppen og sidene av svinekjøttet for å danne en skorpe. Tilsett løk, gulrøtter og kyllingkraft i formen. Stek i 1 time og 15 minutter, eller til et kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 70 grader Celsius. La svinekjøttet hvile i 10 minutter før servering. Fjern grønnsakene og legg dem på et serveringsfat. Krydre stekesjyen med salt og pepper, og hell den over i en liten serveringskopp.
- 3For å servere, skjær svinekjøttet i 0,5 cm tykke skiver. Legg skivene på et serveringsfat sammen med de stekte grønnsakene, og server med stekesjyen.
- 4Kokkens tips: Denne oppskriften fungerer også med en storfekjøttstykke på ca. 1,1 kg. Beregn ekstra 10 til 15 minutters koketid.