
Tyrkia Osso Buco med persille- og rosmarinsaus (Gremolata)
Lær hvordan du lager en smakfull kalkun osso buco med frisk persille og rosmarin gremolata. En perfekt hovedrett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 bryst av kalkun (skåret i 3 biter, helst av kjøttkutteren)
- 2 kalkunlår
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp hvetemel til å vende kjøttet i
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1 liten løk, finhakket
- 1 gulrot, finhakket
- 1 selleristang, finhakket
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 kopp tørr hvitvin
- 4 kopper redusert kyllingkraft
- 1 stor kvist fersk rosmarin
- 2 store kvister fersk timian
- 2 laurbærblad
- 2 hele nellikspiker
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1 sitron, revet skall
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje finhakket rosmarin
- En klype salt
- En klype nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For Turkey Osso Bucco: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Tørk kalkunen med papirhåndklær for å oppnå jevn bruning. Krydre kalkunen med salt og pepper. Vend kalkunen i melet for å dekke den jevnt.
- 2I en tykk stekepanne stor nok til å romme kalkunen i ett lag, varm opp oljen på middels varme. Legg kalkunen i pannen og stek til den er brun på begge sider, ca. 6 minutter per side. Overfør kalkunen til en tallerken og sett til side.
- 3I samme panne, tilsett løk, gulrot og selleri. Krydre grønnsakene med salt. Stek til grønnsakene er møre, ca. 6 minutter. Rør inn tomatpuré og stek i 1 minutt. Hell i vinen og la det småkoke til væsken er redusert til halvparten, ca. 3 minutter. Legg kalkunen tilbake i pannen. Tilsett nok kyllingkraft til å dekke ca. 2/3 av kalkunen. Legg i urtekvister, laurbærblad og nellik i kraften. Kok opp over middels høy varme. Ta pannen av varmen. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La det småkoke til kalkunen er mør og faller fra hverandre, ca. 1 time, og snu kalkunen etter 1 time.
- 4Mens dette står på, lager du Gremolata: Bland hakket persille, sitrusskall, hvitløk, hakket rosmarin, en klype salt og nykvernet svart pepper i en bolle. Dekk til og sett til side til servering.
- 5For å servere, overfør kalkunen til dype serveringsskåler. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Hell sausen over kjøttet. Strø hver kalkunbit med en stor klype Gremolata. Server umiddelbart.