Tyrkia Osso Buco med persille- og rosmarinsaus (Gremolata)

Tyrkia Osso Buco med persille- og rosmarinsaus (Gremolata)

Lær hvordan du lager en smakfull kalkun osso buco med frisk persille og rosmarin gremolata. En perfekt hovedrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 bryst av kalkun (skåret i 3 biter, helst av kjøttkutteren)
  • 2 kalkunlår
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp hvetemel til å vende kjøttet i
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 4 kopper redusert kyllingkraft
  • 1 stor kvist fersk rosmarin
  • 2 store kvister fersk timian
  • 2 laurbærblad
  • 2 hele nellikspiker
  • 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 1 sitron, revet skall
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje finhakket rosmarin
  • En klype salt
  • En klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For Turkey Osso Bucco: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Tørk kalkunen med papirhåndklær for å oppnå jevn bruning. Krydre kalkunen med salt og pepper. Vend kalkunen i melet for å dekke den jevnt.
  2. 2I en tykk stekepanne stor nok til å romme kalkunen i ett lag, varm opp oljen på middels varme. Legg kalkunen i pannen og stek til den er brun på begge sider, ca. 6 minutter per side. Overfør kalkunen til en tallerken og sett til side.
  3. 3I samme panne, tilsett løk, gulrot og selleri. Krydre grønnsakene med salt. Stek til grønnsakene er møre, ca. 6 minutter. Rør inn tomatpuré og stek i 1 minutt. Hell i vinen og la det småkoke til væsken er redusert til halvparten, ca. 3 minutter. Legg kalkunen tilbake i pannen. Tilsett nok kyllingkraft til å dekke ca. 2/3 av kalkunen. Legg i urtekvister, laurbærblad og nellik i kraften. Kok opp over middels høy varme. Ta pannen av varmen. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La det småkoke til kalkunen er mør og faller fra hverandre, ca. 1 time, og snu kalkunen etter 1 time.
  4. 4Mens dette står på, lager du Gremolata: Bland hakket persille, sitrusskall, hvitløk, hakket rosmarin, en klype salt og nykvernet svart pepper i en bolle. Dekk til og sett til side til servering.
  5. 5For å servere, overfør kalkunen til dype serveringsskåler. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Hell sausen over kjøttet. Strø hver kalkunbit med en stor klype Gremolata. Server umiddelbart.