Kornbrød-fyll med skinke

Kornbrød-fyll med skinke

Lær hvordan du lager en deilig cornbread stuffing med skinke. En perfekt rett for høytider og søndagsmiddag. Enkel oppskrift som gir mye smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 stykke usaltet smør, pluss mer til smøring av formen
  • 2. 2 søtløker, hakket
  • 3. 4 stilker selleri, hakket
  • 4. 1 liten bunt sennepsgrønne, stilker fjernet og hakket (ca. 8 kopper)
  • 5. 450 gram tasso-skinke eller skinkestykke, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 6. 1 ss hakket fersk timian
  • 7. 1 ss hakket fersk salvie
  • 8. 3 kopper lavsaltet kalkun- eller kyllingbuljong
  • 9. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 10. 2 store egg
  • 11. 8 kopper 1,5 cm gamle maisbrødterninger (helst ikke søte; 340 gram)
  • 12. 8 kopper 1,5 cm gamle landlig hvitt brød, terninger (340 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius; smør en lav, 3-liters ildfast form. Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løk og selleri og kok, rør av og til, til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett grønnkål og kok, rør om, til den visner, ca. 3 minutter. Rør inn skinke, timian og salvie. Tilsett buljongen, 1 teskje salt og et par kverninger pepper; la det småkoke, fjern deretter fra varmen. 2. Visp eggene i en stor bolle. Tilsett brødterningene og skinke-buljongblandingen og rør til det er godt blandet. Hell stuffing-blandingen i den forberedte ildfaste formen. Skjær de resterende 2 spiseskjeene smør i små terninger og fordel jevnt over stuffing. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i 30 minutter, fjern deretter folien og stek til det er gyllent, ytterligere 20 til 30 minutter. 3. Fotografert av Ryan Dausch