
En enkel sjokoladekake
en enkel oppskrift på en deilig grunnleggende sjokoladekake, perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager en saftig og smakfull kake fra bunnen av.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Koking spray
- 1 kopp usøtet kakaopulver (naturlig eller Dutch prosess)
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 2 kopper sukker
- 1 1/2 teskje bakepulver
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 3 store egg, romtempererte
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp rømme
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 23-centimeters runde kakeformer med kokespray og legg bakepapir i bunnen av hver form.
- 2Visp kakao pulver og 1 ½ kopper kokende vann i en middels stor bolle til det er glatt; sett til side. Visp melet, sukkeret, bakepulveret, natron og salt i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett eggene, vegetabilsk olje, rømme og vanilje, og pisk med en mikser på middels hastighet til det er jevnt, ca. 1 minutt. Senk mikserhastigheten til lav, og pisk inn kakao-blandingen i en jevn strøm til det akkurat er blandet, og avslutt med å bruke en slikkepott for å blande det godt sammen. (Røren vil være tynn.)
- 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene, og bank formene lett mot benken for å få røren til å jevne seg ut. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 til 40 minutter. Overfør til avkjølingsrist og la avkjøle i 10 minutter, deretter kjør en kniv rundt kanten av formene og snu kakene ut på ristene for å avkjøle helt. Fjern bakepapiret. Hvis ønskelig, bruk en lang serratert kniv til å jevne ut toppen av kakene.
- 4Fotografert av Levi Brown