En enkel sjokoladekake

En enkel sjokoladekake

en enkel oppskrift på en deilig grunnleggende sjokoladekake, perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager en saftig og smakfull kake fra bunnen av.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 kopp usøtet kakaopulver (naturlig eller Dutch prosess)
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 2 kopper sukker
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 3 store egg, romtempererte
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp rømme
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 23-centimeters runde kakeformer med kokespray og legg bakepapir i bunnen av hver form.
  2. 2Visp kakao pulver og 1 ½ kopper kokende vann i en middels stor bolle til det er glatt; sett til side. Visp melet, sukkeret, bakepulveret, natron og salt i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett eggene, vegetabilsk olje, rømme og vanilje, og pisk med en mikser på middels hastighet til det er jevnt, ca. 1 minutt. Senk mikserhastigheten til lav, og pisk inn kakao-blandingen i en jevn strøm til det akkurat er blandet, og avslutt med å bruke en slikkepott for å blande det godt sammen. (Røren vil være tynn.)
  3. 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene, og bank formene lett mot benken for å få røren til å jevne seg ut. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 til 40 minutter. Overfør til avkjølingsrist og la avkjøle i 10 minutter, deretter kjør en kniv rundt kanten av formene og snu kakene ut på ristene for å avkjøle helt. Fjern bakepapiret. Hvis ønskelig, bruk en lang serratert kniv til å jevne ut toppen av kakene.
  4. 4Fotografert av Levi Brown