
Blomkålssalat
oppskrift på blomkålssalat som er enkel å lage, sunn og perfekt som forrett eller tilbehør. oppdag en frisk og velsmakende rett for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hodekål, trimmet og delt i små buketter
- 3/4 kopp majones
- 1 spiseskje sennep
- 1 teskje salt
- malt svart pepper etter smak
- 3 hardkokte egg, hakket
- 1 løk, hakket
- 3/4 kopp frosne erter, tint
- 1/4 kopp sylteagurk, hakket
- 3 skiver sprøtt bacon, smuldret (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Legg blomkålen i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og kok til den akkurat er mør med en gaffel, ca. 10 minutter. Sil av og la den avkjøle litt.
- 2I en stor bolle, visp sammen majones, sennep, salt og pepper. Tilsett blomkål, egg, løk, erter, sylteagurk og bacon i dressingen, og rør godt slik at alt blir godt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 til 24 timer. Jo lenger blomkålblandingen står, desto bedre blir smaken.