Croissant

Croissant

Lær å lage perfekte croissanter hjemme med vår enkle oppskrift. Nyt ferske, luftige croissanter til frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 egg
  • 21 unser kaldt vann
  • 1 1/2 unser fersk gjær
  • 4 unser sukker
  • 9 unser tørrmelk
  • 14 unser høyglutenmel
  • 6 unser maisstivelse
  • 1 unser salt
  • 8 1/2 unser smør
  • Eggedusj (1 egg pisket med 1 spiseskje vann)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene unntatt smøret i en mikser på første hastighet i 5 minutter. Fortsett å blande i ytterligere 5 minutter på andre hastighet. Når alle ingrediensene er godt blandet, tar du deigen ut av miksebollen, pakker den inn i plastfolie, og setter den i kjøleskapet i 20 minutter.
  2. 2Klem ut smøret til en 20 x 20 cm stor kvadrat. Kjevle ut deigen til en 35 x 35 cm stor kvadrat med hjørnene pekende mot deg. Legg smøret på deigen, med hjørnene plassert motsatt hjørnene av deigen. Brett inn hjørnene av deigen over smøret mot midten, og forsegl alle sømmene. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 20 minutter.
  3. 3Ta deigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en rektangel på omtrent 45 cm i lengde. Brett den ene enden inn mot midten, og deretter den andre enden over den første, slik at de overlapper. Dette kaller vi en trefold. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 20 minutter. Gjenta samme prosess én gang til, og sett den i kjøleskapet igjen.
  4. 4Ta deigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en rektangel på ca. 2,5 mm tykkelse. Del deigen i to på langs, og skjær hver del i 10 trekanter. Rull hver trekant fra basen til spissen, form den til en halvmåne, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle hver croissant lett med eggvask. La croissantene heve i 1 time eller til de har doblet i størrelse.
  5. 5Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  6. 6Sett croissantene i ovnen og stek i 10–15 minutter, til de er gyldne og sprø.