Ristede rosenkål med bacon

Ristede rosenkål med bacon

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte rosenkål med sprø bacon. Perfekt som forrett eller tilbehør! Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 rosenkål
  • Extra virgin olivenolje
  • Kosher-salt
  • En klype knuste rød pepperflak
  • 1/4 kopp pinjekjerner
  • 2 skiver slab bacon, kuttet i lardons
  • 1 blokk Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Del rosenkålene i to på langs, fra topp til bunn.
  3. 3Vend rosenkålene med olivenolje, salt og knust rød pepper. Stek i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
  4. 4Legg pinjekjernene på et stekebrett i ovnen de siste 5 minuttene av stekingen av rosenkålen.
  5. 5Mens rosenkålen steker, legg bacon i en liten stekepanne med en liten skvett olivenolje, og varm opp pannen til middels varme. Stek baconet til det er sprøtt, ca. 7–8 minutter. Ta baconet ut av pannen.
  6. 6Bland de stekte rosenkålene med det sprø baconet og de ristet pinjekjernene. Bruk en ostehøvel til å skjære noen tynne skiver av Parmigiano på toppen.