Ristede rosenkål med bacon
Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte rosenkål med sprø bacon. Perfekt som forrett eller tilbehør! Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 rosenkål
- Extra virgin olivenolje
- Kosher-salt
- En klype knuste rød pepperflak
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 2 skiver slab bacon, kuttet i lardons
- 1 blokk Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Del rosenkålene i to på langs, fra topp til bunn.
- 3Vend rosenkålene med olivenolje, salt og knust rød pepper. Stek i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
- 4Legg pinjekjernene på et stekebrett i ovnen de siste 5 minuttene av stekingen av rosenkålen.
- 5Mens rosenkålen steker, legg bacon i en liten stekepanne med en liten skvett olivenolje, og varm opp pannen til middels varme. Stek baconet til det er sprøtt, ca. 7–8 minutter. Ta baconet ut av pannen.
- 6Bland de stekte rosenkålene med det sprø baconet og de ristet pinjekjernene. Bruk en ostehøvel til å skjære noen tynne skiver av Parmigiano på toppen.