Gamle dager cupcakes
Lær hvordan du lager deilige old-fashioned cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt for kaker, dessert og kalde dager. Enkel å lage for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper kakehvetemel (ikke selvhevende)
- 1 1/4 kopper usortert hvetemel
- 2 kopper sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 2 staver usaltet smør, kuttet i terninger
- 4 store egg
- 1 kopp helmelk
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- Gammeldags glasur, oppskrift følger
- 2 staver smør, romtemperert
- 8 kopper melis
- 1/2 kopp melk
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller annen smakstilsetning
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kled muffinsformene med papirformer; sett til side.
- 3Bland i en bolle begge melet, sukkeret, bakepulveret og saltet. Rør på lav hastighet i ca. 3 minutter til det er godt blandet. Tilsett smøret i terninger og bland til det er lett dekket av melet.
- 4Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver gang. Hell deretter i melk og vanilje, og rør til alt er godt blandet, og skrap ned i bollen underveis.
- 5Fordel røren i muffinsformene, fyll ca. 2/3 fulle. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 17 til 20 minutter.
- 6Avkjøl og pynt med gammeldags frosting.
- 7Pisk det myke smøret og tilsett 4 kopper sukker, melk og vanilje. Pisk med flat visp til det er glatt, og tilsett gradvis resten av sukkeret for å oppnå ønsket konsistens på frostingen*. (Se Kok's Note)