Gamle dager cupcakes

Gamle dager cupcakes

Lær hvordan du lager deilige old-fashioned cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt for kaker, dessert og kalde dager. Enkel å lage for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper kakehvetemel (ikke selvhevende)
  • 1 1/4 kopper usortert hvetemel
  • 2 kopper sukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 2 staver usaltet smør, kuttet i terninger
  • 4 store egg
  • 1 kopp helmelk
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Gammeldags glasur, oppskrift følger
  • 2 staver smør, romtemperert
  • 8 kopper melis
  • 1/2 kopp melk
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller annen smakstilsetning

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kled muffinsformene med papirformer; sett til side.
  3. 3Bland i en bolle begge melet, sukkeret, bakepulveret og saltet. Rør på lav hastighet i ca. 3 minutter til det er godt blandet. Tilsett smøret i terninger og bland til det er lett dekket av melet.
  4. 4Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver gang. Hell deretter i melk og vanilje, og rør til alt er godt blandet, og skrap ned i bollen underveis.
  5. 5Fordel røren i muffinsformene, fyll ca. 2/3 fulle. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 17 til 20 minutter.
  6. 6Avkjøl og pynt med gammeldags frosting.
  7. 7Pisk det myke smøret og tilsett 4 kopper sukker, melk og vanilje. Pisk med flat visp til det er glatt, og tilsett gradvis resten av sukkeret for å oppnå ønsket konsistens på frostingen*. (Se Kok's Note)