Grillet kylling og chorizo med spansk-inspirert marinade
oppskrift på smakfull grillede kylling og chorizo med spansk-inspirert marinade, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp sherryeddik
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 spiseskje kosher salt
- 2 teskjeer tørket oregano
- 1/2 teskje pimentón
- Nykvernet pepper
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 kyllinglår
- 4 kyllinglårben
- 450 gram spanske chorizopølser
- Paellarisalat, oppskrift følger
- 3 kopper vann
- 1 teskje kosher salt
- Stor klype safrantråder
- 1 1/2 kopper arborioris eller kortkornet hvit ris
- 1/2 kopp sherryeddik
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 kopp ferske eller frosne erter, kokt og avkjølt
- 2 røde paprika, i terninger
- 1/2 kopp ferske italienske persilleblader, hakket
- 1 spiseskje tørket oregano
Fremgangsmåte
- 1I en målekopp, visp sammen eddik, hvitløk, salt, oregano, pimentón og pepper etter smak. Tilsett olivenolje og visp til det er godt blandet. Legg kyllingen i en stor, resept-vennlig plastpose og hell i eddikblandingen. Lukk posen, og rist forsiktig for å dekke kyllingen med marinaden. La kyllingen marinere ved romtemperatur i 2 timer, eller oppbevar den i kjøleskapet over natten.
- 2Tenn opp i grillen og la kullene brenne ned til de er dekket av grå aske. Ta kyllingen ut av posen med tang, og rist av overflødig marinade. Legg kyllingen med skinnsiden ned på grillen. Stek, og snu etter behov, til skinnet er sprøtt og kjøttet nær beinet ikke lenger er rosa (test med kniv), ca. 35 minutter. I løpet av de siste 10 minuttene av grillingen, legg chorizo på grillen og stek, og snu til skinnet spraker og pølsene er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Skjær pølsene i porsjoner før servering om nødvendig.
- 3Kok opp vann og salt i en middels stor kjele. Når vannet koker, rør inn en klype safran. Tilsett risen, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til risen er akkurat mør, ca. 20 minutter.
- 4I mellomtiden, i en stor bolle, bland eddik og sennep med en gaffel. Hell i olivenolje i en tynn stråle, og visp med gaffelen for å emulgere. Rør inn erter, paprika, persille og oregano. Når risen er kokt, tilsett den i bollen og rør godt for å fordele dressing og ingredienser. La risen avkjøle til romtemperatur og server. Eller oppbevar den i kjøleskapet i opptil 1 dag, og server deretter.