Søt og krydret biffteriyaki-marinade
oppskrift på en enkel og smakfull søt heat biff teriyaki marinade. perfekt for grilling og wokretter. lag den hjemme i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Marinade:
- 2. 1/2 kopp Kikkoman Teriyaki Marinade & Sauce
- 3. 1/3 kopp appelsinmarmelade
- 4. 1 teskje Kikkoman Sriracha Hot Chili Sauce, eller mer etter smak
- 5. 1 stort hvitløksfedd, finhakket
- 6. 450 gram (ca. 2,5 cm tykt) storfekjøtt av typen toppt-biff
- 7. 1 sommer squash, skåret i 2,5 cm store biter*
- 8. 1 middels stor rød eller grønn paprika, skåret i 3,8 cm store biter
Fremgangsmåte
- 11. Kutt storfe til biter på ca. 3 cm. Bland marinadeingredienser i en bolle, og rør godt. Sett til side 2 spiseskjeer marinade. Legg halvparten av resten av marinaden og storfe i en plastpose som er trygg for mat, og vend på posen slik at kjøttet dekkes. Legg resten av marinaden, squash og paprika i en annen plastpose som er trygg for mat. Lukk posene godt, og la dem stå i kjøleskapet i 30 minutter til 2 timer, og vend på posene av og til.
- 22. Ta storfe og grønnsaker ut av marinaden, og kast marinaden. Træ storfe og grønnsaker jevnt på fire metallspyd på ca. 38 cm.
- 33. Plasser spydstikkene på rist over middels varme, med glør som er dekket av aske. Grill, med lokk på, i 8 til 10 minutter (over middels varme på forhåndsvarmet gassgrill, 9 til 11 minutter) for medium rå (ca. 63°C) til medium (ca. 71°C) steking, og vend på spydet av og til. Pensle generøst med de reserverte 2 spiseskjeene marinade underveis.