Blåbær- og kremost-pull-apart brød

Blåbær- og kremost-pull-apart brød

oppskrift på blueberry-cream cheese pull-apart bread - en søt og saftig bakst med blåbær og kremost, perfekt for helgen eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pund frossen hvitt brøddeig, tint
  • 2. 2 unser kremost, romtemperert
  • 3. 1/2 teskje revet sitronskall
  • 4. En klype muskatnøtt
  • 5. 3 spiseskjeer sukker
  • 6. 3 spiseskjeer skivede mandler
  • 7. 1 kopp blåbær
  • 8. Melis, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Rull ut og strekk deigen til en 30 cm stor kvadrat på en lett melet overflate. Bland kremost, sitronzest og muskatnøtt i en bolle. Smør blandingen over deigen. Strø over 2 spiseskjeer hver av sukker og skivede mandler, deretter blåbærene, og trykk lett ned. Kutt i 16 små kvadrater og lag 4 stabler med 4 kvadrater i hver.
  2. 22. Plasser hver stabel på siden i en smurt brødform på 23 x 13 cm. Forsiktig del opp deiglagene slik at de fyller formen. Strø over resten av sukker og mandler, 1 spiseskje hver.
  3. 33. Dekk brødet løst med plastfolie og sett det til heving på et lunt sted til deigen har hevet seg til halv størrelse, ca. 1 til 2 timer.
  4. 44. Forvarm ovnen til 175°C. Stek brødet til det er gyldent og gjennomstekt, ca. 40–45 minutter (dekk med aluminiumsfolie hvis det blir for brunt for raskt). La det avkjøle i formen i 15 minutter, før du løsner kantene med en kniv. Ta det ut av formen og la det avkjøle i 30 minutter. Sikt over melis før servering.
  5. 55. Fotograf: Levi Brown