Pizzabunn II

Pizzabunn II

Lær hvordan du lager en deilig pizzabunn med vår enkle oppskrift på pizza crust ii. Perfekt for helgens pizzakveld!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 4 kopper varmt vann (45 grader C / 110 grader F)
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 3 pakker (0,25 unser) tørrgjær
  • 2 teskjeer salt
  • 11 kopper hvetemel
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje tørket oregano
  • 6 spiseskjeer margarin
  • 1 spiseskje maisenna
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 kopp revet Parmigiano Reggiano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Løs opp gjær og sukker i 1 1/2 kopper varmt vann. La stå i 5 til 6 minutter, til blandingen er skummende.
  2. 2I en stor bolle, bland sammen halve melet, resten av vannet, hvitløkspulver, salt, oregano og margarin. Tilsett gjærblandingen, og rør godt sammen. Arbeid inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, til en myk deig dannes.
  3. 3Overfør deigen til en lett melet overflate, og elt i 10 minutter. Legg deigen i en stor plastpose, og sett den i kjøleskapet. La den heve til den er tredoblet i størrelse.
  4. 4For en rund pizza, ta av ca. 2 kopper av deigen. Smør en 15-tommers rund form med smør, og strø lett med maisenna. Kjevle ut deigen til den passer i formen, og strekk den ut etter behov. Pensle kanten med olivenolje, og strø over ost. Tilsett ønsket topping.
  5. 5Stek ved 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) i 18 til 20 minutter.