
Pizzabunn II
Lær hvordan du lager en deilig pizzabunn med vår enkle oppskrift på pizza crust ii. Perfekt for helgens pizzakveld!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 4 kopper varmt vann (45 grader C / 110 grader F)
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 3 pakker (0,25 unser) tørrgjær
- 2 teskjeer salt
- 11 kopper hvetemel
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje tørket oregano
- 6 spiseskjeer margarin
- 1 spiseskje maisenna
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 kopp revet Parmigiano Reggiano-ost
Fremgangsmåte
- 1Løs opp gjær og sukker i 1 1/2 kopper varmt vann. La stå i 5 til 6 minutter, til blandingen er skummende.
- 2I en stor bolle, bland sammen halve melet, resten av vannet, hvitløkspulver, salt, oregano og margarin. Tilsett gjærblandingen, og rør godt sammen. Arbeid inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, til en myk deig dannes.
- 3Overfør deigen til en lett melet overflate, og elt i 10 minutter. Legg deigen i en stor plastpose, og sett den i kjøleskapet. La den heve til den er tredoblet i størrelse.
- 4For en rund pizza, ta av ca. 2 kopper av deigen. Smør en 15-tommers rund form med smør, og strø lett med maisenna. Kjevle ut deigen til den passer i formen, og strekk den ut etter behov. Pensle kanten med olivenolje, og strø over ost. Tilsett ønsket topping.
- 5Stek ved 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) i 18 til 20 minutter.