
Basis nøttemelk
Lær hvordan du lager enkel og næringsrik nøttemelk hjemme med denne grunnleggende oppskriften. Perfekt for en sunn start på dagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1. 1 kopp rå mandler, hasselnøtter, pistasjnøtter, pekannøtter, valnøtter, cashewnøtter eller peanøtter
- 2. 4 teskjeer agavesirup (nektar)
- 3. 1/8 teskje kosher- eller havsalt
Fremgangsmåte
- 11. Legg nøtter i en stor bolle og tilsett vann slik at det dekker nøttene med 5 cm. La stå i minst 12 timer (dette er avgjørende for silkemyk, ikke-gritty konsistens; jo lenger nøttene bløtlegges, desto jevnere blir melken). Sil av nøttene; kast bløtleggingsvannet. Kjør nøtter, agave, salt og 4 kopper veldig varmt vann (men ikke kokende; varmt vann gir en kremete melk) i en blender på høy hastighet til det er helt jevnt, ca. 2 minutter. Sil gjennom en finmasket sikt over en middels stor bolle, og press ned på faststoffene; kast nøttepulp. Tynn ut nøttemelken med vann etter behov for å oppnå ønsket konsistens. Overfør til en lufttett beholder og sett i kjøleskapet til den er kald. FORHÅNDSVIS: Nøtter kan bløtlegges 2 dager i forveien; dekk til. Nøttemelk kan lages 3 dager i forveien; oppbevares kjølig.