
Kål- og gulrotgrateng
oppskrift på en smakfull kålrot- og gulrotgrateng. enkel å lage, sunn og perfekt som hovedrett eller tilbehør. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 terninger kyllingbuljong
- 2. 2 kopper vann
- 3. 2 pund kål, skåret i tynne strimler
- 4. 2 store gulrøtter, revet
- 5. 2 spiseskjeer smør
- 6. 2 spiseskjeer hvetemel
- 7. 1/2 kopp melk
- 8. 2 unser revet Cheddar-ost, eller mer etter smak
- 9. 1/4 teskje paprika, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Løs opp buljongterningene i vann i en stor kjele over middels høy varme. Kok kål og gulrøtter i det krydrede vannet til de er møre, ca. 20 til 30 minutter. Sil av væsken, og ta vare på ½ kopp av kokevæsken. Overfør kål og gulrøtter til en ildfast form på 20x28 cm.
- 33. Smelt smør i en kjele over middels varme. Rør inn melet i det smeltede smøret til det er godt blandet og varmt, ca. 1 minutt. Hell den reserverte kokevæsken og melken i melblandingen; rør til det er jevnt. Tilsett osten i melkeblandingen; kok opp og rør til osten er smeltet og blandingen er glatt og tykk. Hell ostesausen over kål og gulrøtter; vend forsiktig slik at det dekker godt. Krydre med paprika.
- 44. Stek i en forvarmet ovn til det er varmt og bobler, ca. 20 til 30 minutter.