Kål- og gulrotgrateng

Kål- og gulrotgrateng

oppskrift på en smakfull kålrot- og gulrotgrateng. enkel å lage, sunn og perfekt som hovedrett eller tilbehør. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 terninger kyllingbuljong
  • 2. 2 kopper vann
  • 3. 2 pund kål, skåret i tynne strimler
  • 4. 2 store gulrøtter, revet
  • 5. 2 spiseskjeer smør
  • 6. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 7. 1/2 kopp melk
  • 8. 2 unser revet Cheddar-ost, eller mer etter smak
  • 9. 1/4 teskje paprika, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Løs opp buljongterningene i vann i en stor kjele over middels høy varme. Kok kål og gulrøtter i det krydrede vannet til de er møre, ca. 20 til 30 minutter. Sil av væsken, og ta vare på ½ kopp av kokevæsken. Overfør kål og gulrøtter til en ildfast form på 20x28 cm.
  3. 33. Smelt smør i en kjele over middels varme. Rør inn melet i det smeltede smøret til det er godt blandet og varmt, ca. 1 minutt. Hell den reserverte kokevæsken og melken i melblandingen; rør til det er jevnt. Tilsett osten i melkeblandingen; kok opp og rør til osten er smeltet og blandingen er glatt og tykk. Hell ostesausen over kål og gulrøtter; vend forsiktig slik at det dekker godt. Krydre med paprika.
  4. 44. Stek i en forvarmet ovn til det er varmt og bobler, ca. 20 til 30 minutter.