
Salisbury steak med sopp
oppskrift på saftig salisbury steak med smakfull sopp, perfekt som hovedrett for hele familien. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 1 stort egg, lett pisket
- 3. 1/4 løk, finhakket (ca. 1/3 kopp)
- 4. 7 saltine-kjeks, finknust (ca. 1/4 kopp)
- 5. 1 teskje finhakket fersk salvie
- 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 7. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 8. 8 unser skivede blandede sopp
- 9. 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 10. 3 spiseskjeer hvetemel
- 11. 1 til 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 12. Smørstekte eggnudler, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Bland forsiktig storfekjøttet, egg, løk, knuste kjeks, salvie, 1/2 teskje salt og noen kvernslag pepper i en stor bolle med hendene. Del deigen i 4 like store porsjoner og form til ovale biffer, ca. 1/2 tomme tykke.
- 22. Varm opp 1 spiseskje smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Brun bøffene, ca. 4 minutter på hver side. Overfør til en tallerken.
- 33. Tilsett 1 spiseskje smør i pannen og stek soppene til de er lett brunet, ca. 2 minutter. Rør inn Worcestershire-saus, salt og pepper etter smak, og skrap opp eventuelle brune biter i pannen. Strø over melet og rør, deretter tilsett 2 1/2 kopper varm vann og la det småkoke til sausen begynner å tykne, ca. 2 minutter. Tilsett den resterende spiseskjeen smør, og rør rundt for å blande.
- 44. Legg bøffene og eventuelle saftrestene fra tallerkenen tilbake i pannen. La det småkoke til sausen tykner og bøffene er gjennomstekt, ca. 2 minutter. Strø over persille og smak til med salt og pepper. Server med nudler, hvis ønskelig.
- 55. Per porsjon: Kalorier 352; Fett 21 g (mettede 10 g); Kolesterol 141 mg; Natrium 428 mg; Karbohydrat 11 g; Fiber 1 g; Protein 27 g
- 66. Fotograf: Antonis Achilleos