
Ribs med svart eddiksaus
oppskrift på ribs med svart eddiksaus, en smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund svineribbe, delt i individuelle ribber
- 1/4 kopp maisstivelse
- Omtrent 12 kopper peanøtt- eller vegetabilsk olje til steking, delt opp
- 4 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1 middels sjalottløk, tynne skiver
- 2 spiseskjeer svært tynne matchstikker av skrelt ingefær
- 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 2 spiseskjeer kinesisk Shaoxing-vin eller medium-tørr sherry
- 1/3 kopp redusert natrium kyllingbuljong
- 1/3 kopp kinesisk svart eddik
- 1/3 kopp redusert natrium soyasaus
Fremgangsmåte
- 1Blanch ribbe i en 4-liters kjele med kokende vann i 4 minutter. Sil av og tørk godt. Visp inn 1/2 teskje salt i maisstivelsen i en stor bolle. Tilsett ribbe og vend godt. Varm opp 7,5 cm olje til 200°C i en tykk gryte på 4–5 liter, og stek deretter ribbe (i porsjoner om nødvendig) i 5 minutter per porsjon. Overfør med en hullsleiv til en skål. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tykk middels stor kjele over middels varme til den skinner, og kok deretter hvitløk, sjalottløk og ingefær under omrøring av og til til de er blekgylne, ca. 2 minutter. Tilsett brunt sukker og kok under omrøring til det er oppløst, ca. 1 minutt. Tilsett vin og kok opp i 1 minutt. Legg ribbe, buljong, eddik og soyasaus i kjelen og la det småkoke under lokk, med jevn omrøring og snuing av ribbe av og til, til den er mør, ca. 1 time. Overfør ribbe til et serveringsfat. Kok opp sausen under visping til den er tykk og emulsifisert, ca. 2 minutter, og hell den over ribben.
- 2Blanch ribbe i en 4-liters kjele med kokende vann i 4 minutter. Sil av og tørk godt. Visp inn 1/2 teskje salt i maisstivelsen i en stor bolle. Tilsett ribbe og vend godt.
- 3Varm opp 7,5 cm olje til 200°C i en tykk gryte på 4–5 liter, og stek deretter ribbe (i porsjoner om nødvendig) i 5 minutter per porsjon. Overfør med en hullsleiv til en skål.
- 4Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tykk middels stor kjele over middels varme til den skinner, og kok deretter hvitløk, sjalottløk og ingefær under omrøring av og til til de er blekgylne, ca. 2 minutter. Tilsett