Panettone-fyll

Panettone-fyll

Lær hvordan du lager en deilig panettone stuffing, perfekt som tilbehør til julens festmåltid. En enkel og smakfull oppskrift som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (2,2 pund) panettone
  • 2. 1 stang søtt smør
  • 3. 2 bunt friske salvieblader, finhakket
  • 4. Salt og pepper
  • 5. 1/2 kopp tørkede aprikoser, julienne-cut
  • 6. 1/2 kopp tørkede surkirsebær
  • 7. 1/2 kopp gule rosiner
  • 8. 1 1/2 kopper finhakket gul løk
  • 9. 1 kopp finhakket selleri eller fennikel
  • 10. 1 kopp finhakket gulrot
  • 11. Opptil 2 kopper kyllingkraft (eller kalkunkraft hvis du har)
  • 12. 2 egg, valgfritt, bruk hvis du ønsker en fastere stuffing

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Kutt panettone i 2 cm store terninger og legg dem i en stor bolle.
  4. 4Smelt halvparten av smøret i en kjele over middels varme og fortsett å koke til det er lyst brunt, ca. 5 minutter.
  5. 54. Ta kjelen av varmen og tilsett halvparten av salvien. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Hell salviesmøret over brødet og vend forsiktig, men raskt.
  7. 7Fordel det på to bakepapirkledde stekeplater og sett i ovnen til det er lyst brunt, ca. 15 minutter.
  8. 8Ta ut av ovnen og legg det tilbake i bollen.
  9. 95. I mellomtiden legger du tørket frukt i en stor bolle; hell over kokende vann til det dekker, og la det stå i minst 10 minutter.
  10. 10Dette vil gjøre frukten mykere og mer saftig.
  11. 11Sil av vannet når frukten er oppblåst.
  12. 126. Øk ovnstemperaturen til 190 grader Celsius.
  13. 137. Smelt resten av smøret og tilsett løk, selleri og gulrot.
  14. 14Sauter på middels lav varme til det er mykt.
  15. 15Tilsett tørket frukt og resten av salvien.
  16. 16Vend det inn i de avkjølte brødternene.
  17. 17Vend forsiktig og tilsett kyllingkraft for å fukte det hele; tilsett mer kraft hvis du ønsker en mykere stuffing.
  18. 18Rør inn de sammenpiskede eggene nå, hvis du bruker det.
  19. 19Juster salt og pepper etter smak.
  20. 20Hell det over i en ovnsfast form.
  21. 218. Stek uten lokk til det er gyllent på toppen, ca. 40 minutter.