
Panettone-fyll
Lær hvordan du lager en deilig panettone stuffing, perfekt som tilbehør til julens festmåltid. En enkel og smakfull oppskrift som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (2,2 pund) panettone
- 2. 1 stang søtt smør
- 3. 2 bunt friske salvieblader, finhakket
- 4. Salt og pepper
- 5. 1/2 kopp tørkede aprikoser, julienne-cut
- 6. 1/2 kopp tørkede surkirsebær
- 7. 1/2 kopp gule rosiner
- 8. 1 1/2 kopper finhakket gul løk
- 9. 1 kopp finhakket selleri eller fennikel
- 10. 1 kopp finhakket gulrot
- 11. Opptil 2 kopper kyllingkraft (eller kalkunkraft hvis du har)
- 12. 2 egg, valgfritt, bruk hvis du ønsker en fastere stuffing
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Kutt panettone i 2 cm store terninger og legg dem i en stor bolle.
- 4Smelt halvparten av smøret i en kjele over middels varme og fortsett å koke til det er lyst brunt, ca. 5 minutter.
- 54. Ta kjelen av varmen og tilsett halvparten av salvien. Krydre med salt og pepper.
- 6Hell salviesmøret over brødet og vend forsiktig, men raskt.
- 7Fordel det på to bakepapirkledde stekeplater og sett i ovnen til det er lyst brunt, ca. 15 minutter.
- 8Ta ut av ovnen og legg det tilbake i bollen.
- 95. I mellomtiden legger du tørket frukt i en stor bolle; hell over kokende vann til det dekker, og la det stå i minst 10 minutter.
- 10Dette vil gjøre frukten mykere og mer saftig.
- 11Sil av vannet når frukten er oppblåst.
- 126. Øk ovnstemperaturen til 190 grader Celsius.
- 137. Smelt resten av smøret og tilsett løk, selleri og gulrot.
- 14Sauter på middels lav varme til det er mykt.
- 15Tilsett tørket frukt og resten av salvien.
- 16Vend det inn i de avkjølte brødternene.
- 17Vend forsiktig og tilsett kyllingkraft for å fukte det hele; tilsett mer kraft hvis du ønsker en mykere stuffing.
- 18Rør inn de sammenpiskede eggene nå, hvis du bruker det.
- 19Juster salt og pepper etter smak.
- 20Hell det over i en ovnsfast form.
- 218. Stek uten lokk til det er gyllent på toppen, ca. 40 minutter.