
Southern stekt kyllinglever
Lær hvordan du lager deilige southern fried chicken livers med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund kyllinglever
- 1 egg
- 1/2 kopp melk
- 1 kopp hvetemel
- 1 spiseskje hvitløkspulver
- salt og pepper etter smak
- 1 kvartal vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Plasser kyllingleveren i en sil, og skyll med vann. La leverne renne godt av. Visp sammen egg og melk i en grunn skål til det er godt blandet. Legg melet, hvitløkspulveret, salt og pepper i en resealbar plastpose, og rist for å blande.
- 2Varm opp olje i en dypfryer eller stor kjele til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 3Legg kyllingleveren i egge- og melkeblandingen, og dekk hver lever godt. Legg leverne, én om gangen, i plastposen med melet, og rist posen for å dekke hver lever helt.
- 4Legg forsiktig de dekkede leverne, noen av gangen, i den varme oljen. Dekk oljepannen med en stekespade for å unngå sprut av olje som kan sprute ut når leverne stekes. Friter leverne til de er sprø og gyldenbrune, ca. 5–6 minutter.