Sofrito
lær hvordan du lager en enkel og smakfull sofrito, en klassisk basis for mange spanske og latinamerikanske retter. perfekt for å løfte dine middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 grønne paprikaer, frøet og hakket
- 1 rød paprika, frøet og hakket
- 10 ajies dulces-pepper, fjernet toppene
- 3 mellomstore tomater, hakket
- 4 løk, skåret i store biter
- 3 mellomstore hvitløksfedd, skrelt
- 25 korianderblader med stilk
- 25 recao-blader, eller culantro
- 1 spiseskje salt
- 1 spiseskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en food processor, bland grønne paprikaer, røde paprikaer, ajies dulces, tomater, løk og hvitløk. Tilsett koriander, recao, salt og pepper. Kjør til en konsistens som semi-tykk salsa (ikke vannaktig). Hell over i en frysepose med ziplock, og bruk etter behov, eller frys i porsjoner.