Sofrito

Sofrito

lær hvordan du lager en enkel og smakfull sofrito, en klassisk basis for mange spanske og latinamerikanske retter. perfekt for å løfte dine middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 grønne paprikaer, frøet og hakket
  • 1 rød paprika, frøet og hakket
  • 10 ajies dulces-pepper, fjernet toppene
  • 3 mellomstore tomater, hakket
  • 4 løk, skåret i store biter
  • 3 mellomstore hvitløksfedd, skrelt
  • 25 korianderblader med stilk
  • 25 recao-blader, eller culantro
  • 1 spiseskje salt
  • 1 spiseskje svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en food processor, bland grønne paprikaer, røde paprikaer, ajies dulces, tomater, løk og hvitløk. Tilsett koriander, recao, salt og pepper. Kjør til en konsistens som semi-tykk salsa (ikke vannaktig). Hell over i en frysepose med ziplock, og bruk etter behov, eller frys i porsjoner.