Mais og Tasso Maque Choux

Mais og Tasso Maque Choux

Lær hvordan du lager en autentisk corn and tasso maque choux, en smakfull og kremet forrett med sørlige amerikanske smaker. Perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 ører mais (helst tofarget), skrelt og delt
  • Olivenolje
  • Grovt kosher-salt
  • Cayennepepper
  • 3 spiseskjeer smør, delt
  • 1/4 kopp (1 unse) matchstick-tynne strimler av tasso eller Black Forest-skinke
  • 1/2 kopp skivede sjalottløk
  • 1/4 kopp hakket fersk poblano-chili med frø
  • 1/4 kopp hakket selleri
  • 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 1 stor hvitløksfedd, tynne skiver
  • 3 kopper hakkede, frøfjærede røde tomater
  • 3 grønne løk, tynne skiver
  • Ingrediensinfo: Tasso er et intenst smaksrikt Cajun-inspirert røkt kjøtt. Det finnes i noen supermarkeder og spesialforretninger. Ferske poblano-chili (ofte kalt pasillas) selges i noen supermarkeder, spesialforretninger, på bondens markeder og i latinamerikanske butikker.

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen (middels-høy varme). Pensle 1 maiskolbe med olje, og strø over grovt salt, svart pepper og cayennepepper. Grill maisen til den er gjennomkokt og lett forkullet, og snu den av og til, ca. 14 minutter. Sett den grillede maisen til side. Kutt av kornene fra de resterende 3 maiskolbene. Legg kornene i en stor bolle; sett stilkene til side. Bruk den grove siden av en ostehøvel, og riv ut saften fra de 3 reserverte stilkene i en middels stor bolle. Riv grovt av den grillede maiskolben, og riv også saften fra stilkene i samme bolle. Smelt 1 ss smør i en stor, tykk kjele over middels varme. Tilsett tasso og stek til nesten sprø, ca. 4–5 minutter. Tilsett sjalottløk, poblano-chili, selleri, timian og hvitløk. Stek til sellerien er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett maiskornene; stek i 3 minutter. Tilsett tomater med saft og den grillede maisen med saft. Dekk til, skru ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Rør inn 2 ss smør. Krydre med salt og pepper. Strø over hakket grønn løk.
  2. 2Forbered grillen (middels-høy varme). Pensle 1 maiskolbe med olje, og strø over grovt salt, svart pepper og cayennepepper. Grill maisen til den er gjennomkokt og lett forkullet, og snu den av og til, ca. 14 minutter. Sett den grillede maisen til side.
  3. 3Kutt av kornene fra de resterende 3 maiskolbene. Legg kornene i en stor bolle; sett stilkene til side.
  4. 4Bruk den grove siden av ostehøvelen, og riv ut saften fra de 3 reserverte stilkene i en middels stor bolle. Riv grovt av den grillede maiskolben, og riv også saften fra stilkene i samme bolle.
  5. 5Smelt 1 ss