
Karibisk bruschetta med reker og kamskjell
oppskrift på caribbean bruschetta med shrimp og scallops. frisk forrett med smak av karibien, perfekt for sommeren. enkelt å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 unse ekstra-virgin olivenolje
- 2. 12 skiver tynnskåret fransk brød
- 3. 9 tomater, frøet og hakket
- 4. 3 lime, presset
- 5. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 6. 1/2 spiseskje sukker
- 7. 1/2 spansk løk, skivet
- 8. 1/2 radicchio, tynnskåret
- 9. 1/2 unse assorterte sopp (knapp- og shiitakesopp)
- 10. Salt og nykvernet svart pepper
- 11. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 12. 6 skiver bacon, hakket og stekt
- 13. 1/2 kopp fersk hakket koriander
- 14. 6 store reker
- 15. 6 store kamskjell
- 16. Rød pepperflak, etter smak
- 17. 2 spiseskjeer fersk skivet grønn løk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Drypp olivenolje over brødet og rist det lett i ovnen.
- 33. I en stor bolle, tilsett tomater, limesaft, balsamico og sukker, og rør godt sammen.
- 44. I en middels stor stekepanne over middels høy varme, tilsett løk og stek til den er karamellisert. Tilsett radicchio og sopp, og stek til radicchio har visnet og soppen har sluppet ut væske. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett finhakket hvitløk og stekt bacon, og rør godt. Ta av varmen og la det avkjøles helt.
- 55. Vend inn den avkjølte løk- og baconblandingen i tomatblandingen, og tilsett hakket koriander.
- 66. Forvarm grillen til høy varme.
- 77. Grill reker og kamskjell til de er ugjennomsiktige. Krydre begge sider med salt, pepper og knuste rød pepperflak. Ta av grillen og del kamskjell og reker i to på tvers.
- 88. Legg en skive ristet brød på hver tallerken, og topp med tomatblandingen, deretter grillet kamskjell og reker. Pynt med skivet grønn løk.