Sesamenudler med agurk og strimlet kylling
oppskrift på smakfulle sesame noodles med friske agurker og shredded kylling, perfekt for en rask og sunn middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kinesisk sesampasta eller tahini (kan også erstatte med kremet peanøttsmør)
- 1 spiseskje sesamolje
- 1/4 kopp rapsolje
- 1/2 kopp risvinseddik
- 2 serranoskiver, uten stilk
- 2 hvitløksfedd
- 1/3 kopp basilikumblader
- 1 bunt hakkede vårløk
- 1/3 kopp mynteblader
- Salt og svart pepper etter smak
- 450 gram angel hair-pasta, kokt og avkjølt
- 2 engelske agurker, juliennest skåret
- 2 kopper strimlet kylling fra helstekt kylling, oppskrift følger
- Pynt: 1 rød paprika, finhakket
- 1 hel kylling, helst økologisk med innmat fjernet
- Salt og svart pepper etter smak
- Rapsolje
Fremgangsmåte
- 1I en matprosessor blander du sesampasta, oljer og eddik. Tilsett chili, hvitløk og urter, og kjør til det er glatt. Smak til med salt og pepper. I en stor blandingsbolle blander du pasta, agurk og kylling med dressingen. Sjekk om det er nok smak, og pynt med rød paprika og basilikum- eller mynteblader.
- 2Forvarm ovnen til 550 grader. Gni kyllingen inn med olje, deretter salt og pepper. Plasser kyllingen med brystet opp i ovnen og stek i ca. 25 minutter, eller til den er gyllenbrun. Du kan måtte snu kyllingen for jevn farge. Når kyllingen er helt brunet, senk temperaturen til 325 grader. Dekk med aluminiumsfolie for å unngå at den brenner seg. Kyllingen vil ta ytterligere 45 til 55 minutter. Kyllingen er ferdig når du lett kan bevege vingen frem og tilbake. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering. Når kyllingen er avkjølt, fjern skinnet og riv kjøttet i hånden. Stek skinnet i ovnen for å gjøre det sprøtt, og skjær det i tynne strimler til pynt.