Fisk med grillede frukt- og salsa
Lær hvordan du lager en smakfull fisk med frisk og søt grillet frukt salsa. En enkel og sunn oppskrift som passer til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 til 2 stykker vannmelon (1 hvis stor, 2 hvis liten, skåret i 3,8 cm tykke skiver, la skallet være intakt)
- 2 stykker honningmelon, skåret i 3,8 cm tykke skiver, la skallet være intakt
- 1 tykk lengdeskåret ananas, skrelt og kjernet
- 2 kiwifrukt, skrelt og delt i to
- 1 moden mango, skrelt og skåret i 2,5 cm tykke biter
- 3 spiseskjeer rapsolje
- 1 poblano-paprika
- 1 serrano-paprika, finhakket
- 3 spiseskjeer hakkede korianderblader
- 1 lime, revet skall
- 1/8 kopp limejuice (omtrent 2 lime)
- 1/8 kopp agavesirup
- 2 spiseskjeer sitronjuice
- 1/8 teskje cayennepepper
- 1/8 teskje malt kanel
- 1/8 teskje havsalt
- 1/2 teskje havsalt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 680–900 gram fast hvit fisk (ono, sverdfisk, mahi mahi, dorado)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til middels høy varme. Gni hver enkelt bit lett inn med canolajolje.
- 2Gni grillristene med et papirhåndkle dyppet i canolaj. Legg poblano-paprikaen på grillen og grill til den blir svart. Ta den av grillen og legg den i en papir- eller plastpose med lukking for å hvile. Når paprikaen er kald nok til å håndteres, skrell av den svarte skinnet. Fjern stilken og skrap ut frøene. Hakk bare halve paprikaen og legg den i en stor bolle. Sett den andre halvparten til side for en annen bruk eller kast den.
- 3Arranger frukten på grillen og la den koke i 2 til 3 minutter, snu den og koke ytterligere 2 til 3 minutter. Ta den av grillen og legg den på et skjærebrett for å avkjøle. Når frukten er kald, hakk den i 1/2-tommers biter og legg den i bollen med den hakkede poblano-paprikaen.
- 4I en middels stor bolle, bland sammen finhakket serrano-chili, koriander, limeskall og -saft, agavesirup, sitronsaft, cayennepepper, kanel og salt. Bland godt og hell over den grillede frukten. Rør forsiktig for å blande, dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Server over fisk.
- 5Fisk: Forvarm grillen eller ståltrommel til middels høy varme. Gni grillen med et papirhåndkle dyppet i canolaj. Salt og pepper begge sider av fisken. Legg fisken forsiktig på grillen eller ståltrommelen, og kok i 3 minutter, snu forsiktig og kok i ytterligere 2 minutter. Ta den av varmen og legg den på et skjærebrett, dekk til og la den hvile i 2 minutter. Skjær i serveringsstørrelsesbiter, hvis ønskelig, og server umiddelbart med frukt-salsa.