Fisk med grillede frukt- og salsa

Fisk med grillede frukt- og salsa

Lær hvordan du lager en smakfull fisk med frisk og søt grillet frukt salsa. En enkel og sunn oppskrift som passer til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 til 2 stykker vannmelon (1 hvis stor, 2 hvis liten, skåret i 3,8 cm tykke skiver, la skallet være intakt)
  • 2 stykker honningmelon, skåret i 3,8 cm tykke skiver, la skallet være intakt
  • 1 tykk lengdeskåret ananas, skrelt og kjernet
  • 2 kiwifrukt, skrelt og delt i to
  • 1 moden mango, skrelt og skåret i 2,5 cm tykke biter
  • 3 spiseskjeer rapsolje
  • 1 poblano-paprika
  • 1 serrano-paprika, finhakket
  • 3 spiseskjeer hakkede korianderblader
  • 1 lime, revet skall
  • 1/8 kopp limejuice (omtrent 2 lime)
  • 1/8 kopp agavesirup
  • 2 spiseskjeer sitronjuice
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 1/8 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje havsalt
  • 1/2 teskje havsalt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 680–900 gram fast hvit fisk (ono, sverdfisk, mahi mahi, dorado)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen til middels høy varme. Gni hver enkelt bit lett inn med canolajolje.
  2. 2Gni grillristene med et papirhåndkle dyppet i canolaj. Legg poblano-paprikaen på grillen og grill til den blir svart. Ta den av grillen og legg den i en papir- eller plastpose med lukking for å hvile. Når paprikaen er kald nok til å håndteres, skrell av den svarte skinnet. Fjern stilken og skrap ut frøene. Hakk bare halve paprikaen og legg den i en stor bolle. Sett den andre halvparten til side for en annen bruk eller kast den.
  3. 3Arranger frukten på grillen og la den koke i 2 til 3 minutter, snu den og koke ytterligere 2 til 3 minutter. Ta den av grillen og legg den på et skjærebrett for å avkjøle. Når frukten er kald, hakk den i 1/2-tommers biter og legg den i bollen med den hakkede poblano-paprikaen.
  4. 4I en middels stor bolle, bland sammen finhakket serrano-chili, koriander, limeskall og -saft, agavesirup, sitronsaft, cayennepepper, kanel og salt. Bland godt og hell over den grillede frukten. Rør forsiktig for å blande, dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Server over fisk.
  5. 5Fisk: Forvarm grillen eller ståltrommel til middels høy varme. Gni grillen med et papirhåndkle dyppet i canolaj. Salt og pepper begge sider av fisken. Legg fisken forsiktig på grillen eller ståltrommelen, og kok i 3 minutter, snu forsiktig og kok i ytterligere 2 minutter. Ta den av varmen og legg den på et skjærebrett, dekk til og la den hvile i 2 minutter. Skjær i serveringsstørrelsesbiter, hvis ønskelig, og server umiddelbart med frukt-salsa.