
Grillet ferskenkake
Lær hvordan du lager en deilig grilled peach cobbler. Denne enkle oppskriften er perfekt for sommerens ferske fersken og grillede smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 6 modne ferskner, delt i to og uten stein
- 2. 1 stang (8 ss) usaltet, kaldt smør, smeltet, pluss mer etter behov, delt
- 3. 8 ss lyst brunt sukker, delt
- 4. 1 ts malt kanel, delt
- 5. 1/2 kopp granola
- 6. 1 pint vaniljeis
- 7. 1/2 kopp ferdiglaget karamellsaus, oppvarmet
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp grillen til middels varme.
- 33. Legg ferskenene med snittflaten ned på grillen til de er brune. Ta dem av grillen, skjær dem i båter og legg dem i en gratengform. Til ferskenene tilsetter du halvparten av smøret, halvparten av brunt sukker og halvparten av kanelen, og vender det forsiktig sammen.
- 4Til granolaen i en liten bolle tilsetter du resten av smøret, sukkeret og kanelen, og blander godt. Tilsett mer smør om nødvendig.
- 5Legg granolablandingen over ferskenene, og sett gratengformen på grillen. Lukk lokket og stek til ferskenene og granolaen er gyldne, ca. 15 minutter.
- 64. Legg en stor kule iskrem i hver av fire skåler, og topp med ferskenblandingen. Drypp over litt karamellsaus.