
Klassiske thumbprint-kaker
Lær hvordan du lager klassiske thumbprint-kaker med denne enkle oppskriften. Perfekt som en søt dessert til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
dessert
Ingredienser
- Crisco® Original No-Stick Kokespray
- 1/2 kopp godt pakket brunt sukker
- 1 Crisco® Baking Sticks Smørsmak All-Vegetable Shortening, skåret i skiver ELLER 1 kopp Crisco® Smør Shortening
- 3 store egg, separert
- 2 spiseskjeer vann
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- 2 kopper Pillsbury BEST® All Purpose Mel
- 2 kopper finhakkede pekannøtter
- 1 kopp Smucker's® Jordbærsyltetøy, eller annet Smucker's® syltetøy, gelé eller marmelade etter eget valg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Juster risten til midt i ovnen. Lett dekk to bakepapir med non-stick bakepulver.
- 2Pisk brunt sukker og smør i en middels stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet i 2 minutter eller til det er luftig. Skrap ned sidene av bollen. Tilsett eggeplommer, vann, vanilje og salt. Pisk til det er godt blandet. Tilsett mel på lav hastighet og bland godt.
- 3Pisk eggehvitene i en lav bolle til det er skummende. Ha pecannøtter i en separat lav bolle. Mål opp ca. 2 teskjeer deig for hver kokie. Form til kuler ved å rulle dem mellom håndflatene. Dypp hver deigkule i eggehvitene, og rull deretter i pecannøttene. Legg dem på det forberedte bakepapiret. Bruk baksiden av en teskje eller tommelen til å lage en rund fordypning på toppen av hver kokie.
- 4Stek i 10 minutter. Ta ut av ovnen. Det kan være nødvendig å lage fordypningen igjen med en skje. Legg omtrent 1 teskje syltetøy i fordypningen på hver kokie. Stek ytterligere 5 til 7 minutter, eller til de er lett brune. Ta ut av ovnen. La dem avkjøle på bakepapiret i noen minutter. Flytt dem deretter over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.