
Sjømatbruschetta
Lær hvordan du lager deilig seafood bruschetta, en perfekt forrett med fersk sjømat og sprø brød. Enkel oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Olivenolje, etter behov
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 12 store reker, skrelte, renset og i terninger
- 6 bay scallops, skylt og delt i fire
- 2 calamari, renset og skåret i ringer
- 4 modne tomater, frøfjernet og i terninger
- 1 rød løk, finhakket
- 1 Hass avocado, i terninger
- 1/2 kopp ferske basilikumblader, hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 brød av rustikt landbrød, skåret i 2,5 cm tykke skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm broileren eller utendørsgrillen.
- 2I en middels stor stekepanne over middels høy varme, tilsett olivenolje, hvitløk og sjømat. Kok, rør av og til, til rekene er helt rosa og calamari og kamskjellene er ugjennomsiktige, omtrent 3 til 5 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
- 3I en middels stor bolle blander du hakkede tomater, løk, avocado og basilikum. Krydre med salt og pepper, og rør med en tresleiv for å blande alle ingrediensene. Tilsett den avkjølte sjømaten og en skvett olivenolje, og rør inn for å blande.
- 4Rist brødet under broileren eller på grillen. Topp hver skive med en stor mengde sjømat- og tomatsalat.