Tre-oste-potetgrateng

Tre-oste-potetgrateng

oppskrift på tre-ostet potetgrateng som er enkel å lage, perfekt som tilbehør til middagen. kremet, smakfull og ostete grateng med poteter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Smør, til smøring av bakeformen
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 store hvitløksfedd, hakket
  • 1/3 kopp tung kremfløte
  • 1/4 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 1 teskje finhakket fersk rosmarin
  • 1 teskje grovt kosher-salt
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 5 små Yukon Gold-poteter, skrellet og skåret i 1/8-tommers tykke skiver (ca. 570 gram)
  • 1 stor yam (rødskinnede søtpoteter), skåret i 1/8 til 1/4 tommers tykke skiver
  • 1 1/2 kopp grovt revet Gruyère-ost (ca. 140 gram)
  • 1/2 kopp grovt revet Asiago-ost (ca. 45 gram)
  • 1/2 kopp finrevet Pecorino Romano-ost (ca. 45 gram)
  • 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 200 grader Celsius. Smør en 2-liters glass- eller keramikkform.
  3. 3Varm opp oljen i en tykk, stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløken og rør i 1 minutt. Tilsett fløten, buljongen, rosmarinen, salt og pepper. Ta pannen av varmen.
  4. 4Bland alle de revne ostene i en middels stor bolle.
  5. 5Bland søtpotetene og potetene i en annen middels stor bolle.
  6. 6Legg en tredjedel av potetblandingen i bunnen av den forberedte formen. Strø over en tredjedel av oste-blandingen. Gjenta lagene to ganger til, og avslutt med et lag ost. Hell fløteblandingen over lagene og dekk formen med aluminiumsfolie.
  7. 7Stek gratengen til potetene nesten er møre, ca. 45 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til potetene er møre og toppen er gyllen, ytterligere 20–25 minutter. Ta ut av ovnen og la gratengen hvile i 10 minutter. Strø over hakket persille, hvis ønskelig, og server.