
Tre-oste-potetgrateng
oppskrift på tre-ostet potetgrateng som er enkel å lage, perfekt som tilbehør til middagen. kremet, smakfull og ostete grateng med poteter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Smør, til smøring av bakeformen
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 2 store hvitløksfedd, hakket
- 1/3 kopp tung kremfløte
- 1/4 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 1 teskje finhakket fersk rosmarin
- 1 teskje grovt kosher-salt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 5 små Yukon Gold-poteter, skrellet og skåret i 1/8-tommers tykke skiver (ca. 570 gram)
- 1 stor yam (rødskinnede søtpoteter), skåret i 1/8 til 1/4 tommers tykke skiver
- 1 1/2 kopp grovt revet Gruyère-ost (ca. 140 gram)
- 1/2 kopp grovt revet Asiago-ost (ca. 45 gram)
- 1/2 kopp finrevet Pecorino Romano-ost (ca. 45 gram)
- 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 200 grader Celsius. Smør en 2-liters glass- eller keramikkform.
- 3Varm opp oljen i en tykk, stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløken og rør i 1 minutt. Tilsett fløten, buljongen, rosmarinen, salt og pepper. Ta pannen av varmen.
- 4Bland alle de revne ostene i en middels stor bolle.
- 5Bland søtpotetene og potetene i en annen middels stor bolle.
- 6Legg en tredjedel av potetblandingen i bunnen av den forberedte formen. Strø over en tredjedel av oste-blandingen. Gjenta lagene to ganger til, og avslutt med et lag ost. Hell fløteblandingen over lagene og dekk formen med aluminiumsfolie.
- 7Stek gratengen til potetene nesten er møre, ca. 45 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til potetene er møre og toppen er gyllen, ytterligere 20–25 minutter. Ta ut av ovnen og la gratengen hvile i 10 minutter. Strø over hakket persille, hvis ønskelig, og server.