Jordbær-rabarbrapai

Jordbær-rabarbrapai

oppskrift på jordbær og rabarbrapai - en frisk og søt dessert som er perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 grunnleggende paideig (bunn- og toppdeig)
  • 1/2 kopp vann
  • 450 gram rabarbrastilker, alle grønne blader fjernet, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 3/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer mandellikør
  • 5 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 pint ferske jordbær, vasket, renset og delt i fire
  • 1 eggeplomme blandet med 2 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375 grader.
  2. 2Del paideigen i to like store deler. Kjevle ut bunnen og legg den i en 25 cm stor paiform. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 3Kjevle ut toppen og bruk en kakeskive til å kutte deigen i 1/2-tommers brede strimler. Legg disse strimlene på et bakepapirkledd stekebrett og sett i kjøleskapet.
  4. 4Bland vann og sukker i en kjele stor nok til senere å tilsette rabarbraen, og varm opp på lav varme for å koke opp sirupen. La det småkoke i 2 til 3 minutter før du tilsetter rabarbraen. La rabarbraen koke med i 5 minutter, fjern fra varmen og la det trekke i 20 minutter. Sil ut rabarbraen og sett til side.
  5. 5Bland mandellikøren med maisenna godt (tilsett noen dråper vann om nødvendig for å fjerne klumper) og rør det inn i den avkjølte sirupen, som nå har en nydelig rabarbrafarge. Sett tilbake på komfyren og la sirupen koke til den tykner, ca. 5 til 6 minutter.
  6. 6Ha rabarbraen tilbake i sirupen, tilsett jordbærene og rør forsiktig sammen. Fjern fra varmen og avkjøl helt i 1 time.
  7. 7Hell fruktfyllet i paiformen som er dekket med bunnen. Legg halvparten av strimlene over toppen av paien, med 1/2 tomme mellomrom mellom hver. Pensle strimlene med eggeblandingen, og legg de resterende deigstrimlene i en 45-graders vinkel over de første for å lage et rutemønster. Pensle disse med resten av eggeblandingen.
  8. 8Sett paiformen på et bakepapirkledd stekebrett og plasser det i midten av ovnen. Stek i 45 minutter, og snu hele oppsettet en gang underveis slik at paien stekes jevnt.
  9. 9Ta ut paien og la den avkjøle i minst 30 minutter.