Hello Fresh Mobile Banner
Focaccia

Focaccia

Lær hvordan du lager perfekt focaccia med vår enkle oppskrift. Ideell som forrett, lunsj eller tilbehør. Enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 3 ¹/³ kopper hvete- eller brødmel, pluss ekstra til utbaking
  • 2 ts salt
  • 1 pose på 14 oz/7 g tørrgjær
  • ¹/³ kopp/3 fl oz/80 ml olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • ⅔ til 1 kopp/5 til 9 fl oz/150 til 250 ml varmt vann
  • Vegetabilsk olje eller oljespray, til smøring
  • 1 bunt fersk rosmarin
  • En stor klype havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Strø et stort, flatt bakepapir med mel.
  2. 2Ha melet i en stor bolle og tilsett salt og gjær, deretter olivenolje og nok varmt vann til å lage en myk, men ikke klissete deig. Deigen skal føles ganske løs og ikke stram og vanskelig å elte. Hvis hele mengden vann tilsettes med en gang, kan det virke som om deigen er utenfor rekkevidde, men forsiktig elting ved å løfte opp deigen, skrape av eventuelle klissete biter på overflaten og slå den ned igjen i noen minutter, vil deigen begynne å bli "luftig" og lettere å håndtere. Jo mer vann som kan tilsettes (full 1 kopp / 9 fl oz / 250 ml er flott), desto lettere vil brødet bli. Men det kan kreve litt tålmodighet. Motstå også fristelsen til å tilsette mer mel, da det vil gjøre deigen for tung.
  3. 3Elt deigen i omtrent 10 minutter for hånd på en lett melet arbeidsflate, eller i 5 minutter hvis du bruker en elektrisk kjøkkenmaskin med eltekrok. Deigen vil føles elastisk når den strekkes. For å sjekke om den er ferdig, lag en ball av deigen og bruk en godt melet finger til å trykke en liten fordypning i siden (ikke mer enn 1/4 tomme / ¾ cm). Hvis fordypningen forsvinner når deigen spretter tilbake, er den klar til å formes. Hvis den blir værende, elte i noen minutter til. Form deigen til en oval og legg den på det forberedte bakepapiret.
  4. 4Flate den ut til omtrent 12 tommer (30 cm) lang og 8 tommer (20 cm) bred. Dekk deigen løst med oljet plastfolie, og sørg for at den er lufttett. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit (200 grader Celsius).
  5. 5La deigen hvile på et lunt sted i omtrent 1 time, eller til den nesten har doblet seg i størrelse. Med en melet pekefinger, trykk hull i deigen med jevne mellomrom, ca. 4 cm fra hverandre i rader over deigen, og trykk helt ned til bunnen. Ta 3 cm lange kvister av rosmarin og stikk dem inn i hullene. Strø litt havsalt over deigen og plasser den i den øverste tredjedelen av ovnen. Stek i omtrent 25 til 30 minutter, eller til brødet er godt hevet, lett gyllent og føles hul når du banker under det.
  6. 6Ta ut brødet av ovnen, drypp over resten av olivenoljen og la det avkjøle på bakepapiret. Dette er helt fantastisk når det serveres varmt som en forrett, eller som et måltid i seg selv med friske tomater, artisjokker og kalde kjøttstykker, eller med en varm suppe.